banner564

Polisten  şok baskın

Rum tarafından getirildiğine inanılan bin 644 kilo kaçak sığır eti ele geçirildi, olayla ilgili Erkut Latif ve amcası tutuklandı

Polisten  şok baskın
banner598

 Suna ERDEN

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Demirhan Polis Karakolu ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyon sonucu önceki gün tam Bin 644 kilo kaçak sığır eti et ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak gözaltına alınan Erkut Latif ve Ö.L dün tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper, 26 Eylül’de saat 15.00 sıralarında DD 158 plakalı van araçta yapılan aramada gümrüğü ödenmemiş, 76 paket içinde bin 644 kilo ağırlığında Rum tarafından kaçak olarak getirildiğinden şüphe edilen sığır eti bulunarak emare alındığını mahkemeye aktardı. 
Polis memuru Mehmet Kanteper, zanlıların Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Zanlıların suçu kabul etmediğini belirten Kanteper, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların bir gün tutuklu kalmasını talep etti. 

“Amcamın hiçbir suçu yok…”
Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Erkut Latif, amcası Ö.L’in konu suçla alakası olmadığını ileri sürdü. Latif, “Van araç benimdir. Arabayı bir Rum’a verdim. Çekici çağırıp, etin yüklenmesinde yardımcı oldum” dedi. Zanlı Ö.L, olayla hiçbir bağı olmadığını ileri sürdü.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki zanlının da  bir gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473