banner564

Sucuoğlu ve  Atun başvurdu

UBP’nin Ekim ayı sonunda yapılacak kurultayı için geri sayım başladı

Sucuoğlu ve  Atun başvurdu
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) yeni yönetimini Ekim ayı sonunda yapılacak kurultayla belirleyecek. Başkanlık için 4 isim, 72 kişiden oluşacak Parti Meclisi için de yaklaşık 150 aday yarışacak. 

Adaylığını açıklayan UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun ile UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, dün parti genel merkezinde resmi adaylık başvurusunu yaptı. 
Atun, başvuru sonrasında yaptığı kısa açıklamada, hedefinin Ulusal Birlik Partisi’ni daha çok çalışan, örgütsel yapısının daha da güçlendiği; daha dinamik, gençlerin parti içerisinde daha aktif rol alacağı bir yapıya taşımak olduğunu ifade etti. 
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları aşmak için tecrübeli bir ekiple, plan ve proje odaklı bir yaklaşımla yola çıktıklarını söyleyen Atun, ekonominin ancak programlı uygulamalar ve sağlam bir siyasi iradeyle güçlenebileceği görüşünü dile getirdi.

Sucuoğlu: Taban ve tavan arasında uçurum var
Faiz Sucuoğlu da başvurudan sonra  yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlü bir UBP, güçlü KKTC ve güçlü bir halk demektir. UBP’nin güçlü olması ve halka etkin hizmet verebilmesi için de fedakârca çalışacak güçlü bir Genel Başkana ihtiyaç vardır. Geçtiğimiz üç sene gösteriyor ki parti içi yeterli çalışmalar yapılmamış, en büyük dinamiğimiz olan örgütler ihmal edilmiş, kurumsallaşma adına gerekli çalışmalar yapılmamış, taban tavan arasındaki uçurum büyümüş, parti içi demokrasi ve katılımcılık göz ardı edilmiştir. Acil müdahalenin önemini çok iyi bilen bir hekim gözüyle partimizdeki rahatsızlıklara çözümler getirebilmek adına ve de taban ve halktan gelen yoğun talep üzerine genel başkanlık için bu yola çıkmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, Sucuoğlu, Tatar ve Atun yarışacak
Mahalle, köy ve ilçe kongrelerini tamamlayan UBP, 27-28 Ekim tarihleri arasında kurultay yapacak.
Partiden alınan bilgiye göre, kurultay için 20 Eylül’de başlayan adaylık başvuruları dün saat 10.00 itibarıyla tamamlandı.  Buna göre, UBP Genel Başkanlığı’na aday olan 4 isim var. 
UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun başkanlık için yarışacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474