banner564

Bir cana Bu ceza

Ruhsatsız ve sigortasız araçla karşı şeride geçen ve 60 yaşındaki Hasan Maraşlı’nın ölümüne neden olan Atıf Sunar 3 yıl hapse mahkûm oldu

Bir cana Bu ceza
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Ercan-İskele Anayolu üzerinde, Serarlı ile Gönendere arasında, 26 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen ve 60 yaşındaki Hasan Maraşlı’nın ölümü ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili karar dün açıklandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Atıf Sunar 3 yıl hapse mahkûm edildi. Kararda ölümle sonuçlanan kazalarda artış olduğu, bu kazaların telafisi olmayan acılar yaşattığı, toplumda ciddi endişe ve tedirginliğe neden olduğu belirtildi. 
    Heyet, kazanın oluşumundaki tüm kusurun sanığa ait olduğunu da vurgulayarak, Atıf  Sunar’ı 3 yıl hapse mahkum etti.

Bu acıların  telafisi yok
    Heyet adına kararı açıklayan Yargıç Hazal Hacımulla, sanığın 26 Nisan 2018 tarihinde saaat 19.30 sıralarında, Ercan İskele Anayolu üzerinde seyrederken, dikkatsizlik sonucu yolun sağına geçtiğini ve karşı yönden gelmekte olan Hasan Maraşlı yönetimindeki araç ile yüz yüze çarpıştığını söyledi.    Yargıç, kaza sonucunda Hasan Maraşlı’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini anımsattı.
   Ülkede son yıllarda artan ölümlü trafik kazalarına dikkat çeken Hacımulla, bu kazaların telafisi olmayan acılar yaşattığını, toplumda ciddi endişe ve tedirginliğe neden olduğunu söyledi. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarının önlenmesi bakımından mahkemelere büyük görev düştüğünü ve mahkemelerin bu konuda hassas davranması gerektiğine vurgu yapan Hacımulla, sürücüler dahil toplumun tüm bireylerinin eğitilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Bir anlık vuku bulan bir kaza değildi
   Kazanın gerçekleştiği bölgede yolun asfalt olduğunu ve kaygan durumda olmadığını, görüş açısının da iyi durumda olduğunu belirten Hacımulla, sanığın gerekli dikkati göstermeden yolun sağına geçtiğini ve bir kişinin ölümüne neden olan bir trafik kazası gerçekleştirdiğini ifade etti. Yargıç, kazanın bir anda vuku bulan bir kaza olmadığına dikkat çekti.
   Sanığın kullanmış olduğu aracı başkasından emanet olarak aldığını, dolayısı ile sanığın araç sahibinden izinsiz araç kullandığını da belirten Hacımulla, aracın muayenesiz, seyrü sefersiz ve sigortasız olduğunu da ifade etti. Yargıç,  bu hususların sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktörler olduğunu vurguladı.
   Sanık lehindeki hafifletici nedenleri de değerlendirdiklerini anlatan Hacımulla, kamu menfaati gereği sanığa hapislik dışında bir ceza takdir edilmesinin mümkün olamayacağını vurguladı ve sanığı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474