banner564

Bir de konuşma yaptı

Avrupa Sol Partisi’nin kongresinde, Salih Sonüstün, BKP’yi temsil etti

Bir de konuşma yaptı
banner598
 Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Madrid’de 13-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Sol Partisi’nin 4’üncü Olağan Kongresi’nde temsil edildi. 
BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Dışişleri Sekreteri Salih Sonüstün, BKP’yi temsilen katıldığı kongrede konuşma yaptı, temaslarda bulundu. 
Sonüstün konuşmasında, Kıbrıs sorunu ile dünyada yaşanan son siyasi ve ekonomik gelişmelere değindi. Sonüstün, kapitalist sistemin küresel krizi sonucu, bütün yükün işçi ve emekçilerin omuzlarına yüklenmek istendiğini, dünya genelinde sömürü ve yoksulluğun derinleştiğini, Kıbrıs’ın da bu krizden etkilendiğini iddia etti. 
“Enerji kaynakları Kıbrıslıların”

Kıbrıs’ta Ultrabet bulunan zengin petrol ve gaz yataklarının emperyalist ülkelerin iştahını kabarttığını, emperyalizmin hedefinin Kıbrıs’ı kontrol altında tutarak enerji kaynaklarını sömürmek olduğunu ileri süren Sonüstün, Kıbrıs üzerinde ve çevresinde bulunan enerji kaynaklarının tüm Kıbrıslılara ait olduğunu söyledi.
Avrupa Sol Partisi'nin Kıbrıs sorununun çözümüne dönük daha fazla inisiyatif üstlenmesini talep eden Sonüstün, “Çözüm sürecinin ilerlemesi için girişimlerde bulunmanızı ve bu yöndeki mücadelemize daha fazla destek vermenizi bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473