banner564

“Bu sefer başarabiliriz”

YDÜ’deki sertifika programına katılan Bakan Çolak, herkesi Kıbrıs müzakere sürecini desteklemeye ve korumaya çağırdı

“Bu sefer başarabiliriz”
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıs müzakere süreciyle ilgili herkesi süreci desteklemeye ve korumaya çağırarak, çözüm yolunda geçmiş hayal kırıklığını unutmadıklarını ancak şimdi süreci neticeye götürecek gücü taşıdıklarını vurguladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin “Türk Dış Politikası Sertifika Programı’nın açılışı, Dışişleri Bakanı Emine Çolak'ın katılımıyla YDÜ Kütüphanesi Salon 4'te yapıldı. Sertifika Programı’nın açılışını ve giriş dersini de Çolak verdi.
24 Ekim - 20 Kasım tarihleri arasında yapılacak sertifika programının açılışında konuşan YDÜ Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş, sertifika programlarında çok geniş bilgilere ulaşıldığına işaret ederek, katılımcılara başarılar diledi.
Sertifika Programının açılışını yapan ve ilk dersi veren Çolak da, herkesin, özellikle dış ilişkiler konusunda öğrenci olduğunu, çünkü çok hızlı gündem değiştiren bir alan olduğunu belirterek, sertifika programının konusunun önemine vurgu yaptı, başarılar diledi.
Çolak, Kıbrıs adası ve Türkiye'nin coğrafi ve fiziki önemine işaret ederek, bölgedeki güç, strateji, ticaret gibi alanlardaki dengeleri anlattı.
Kıbrıs siyasetinin de çok karışık olduğunu, birçok diplomatın çözüm için gelip gittiğini ve Kıbrıs'ın "çözümünde başarılı sağlayamayan diplomatların mezarlığı" olarak görüldüğünü belirten Çolak, bu alanda yapılan çalışmaların başarılı olacağı ümidini taşıdıklarını söyledi.

“İnsanlık kavramı unutulmasın”
Çolak, dış ilişkiler öğrencilerine de seslenerek, ilk önce "insanlık" kavramının unutulmaması gerektiğini belirterek, diplomatların görev yaptığı ülkelerdeki zorluklara işaret etti, özellikle savaşların olduğu bölgelerde yerine getirilen görevlerin zorluklarına vurgu yaptı.
Kıbrıs'taki zorlukların değiştiğini, şimdi savaş olmadığını ancak diplomatik zorlukların yaşandığını ifade eden Çolak, devam eden süreci herkesin desteklemesini korumasını istedi, kimsenin istediklerini elde edemeyeceğini ancak bir barışa ulaşılması için el birliği, işbirliği gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473