banner564

Mehmetçik’te bu yıl 58’incisi düzenlenen ve bölgeye hareketlilik getiren Üzüm Festivali başladı

12 Ağustos’a kadar sürecek

Mehmetçik’te bu yıl 58’incisi düzenlenen ve bölgeye hareketlilik getiren Üzüm Festivali başladı
banner598

 İskele’ye bağlı Mehmetçik’te bu yıl 58’incisi düzenlenen Üzüm Festivali önceki akşam başladı.

Mehmetçik köy meydanında 12 Ağustos’a kadar sürecek festivalde çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Mehmetçik Üzüm Festivali çerçevesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları festivaline katılan ekiplerin sahnede yerlerini almasının ardından törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal marşı okundu. 
Daha sonra Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları topluluğu ardından da Arjantin, Azerbaycan, Meksika, Kolombiya, Polonya, Slovakya ve Türkiye’den gelen konuk ekiplerin dans gösterileri yer aldı. 
Törende konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli,4 Eylül 1960 yılında Galatya Panayırı olarak başlayan Mehmetçik Üzüm Festivali’nin her yıl kesintisiz olarak gerçekleştirildiğini anımsattı. Söz konusu festivalin, kültür ve sanata yaptığı katkının yanı sıra Üzüm ve üzüm ürünlerinin ön plana çıkarılması açısından da önemli olduğunu kaydeden Sarıçizmeli, festivalin ayrıca turizm ve ülkenin tanıtımına da yardımcı olduğunu anlattı. Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek de ülkede düzenlenen festivallerin ülkenin tanıtılması açısından önemli olduğunu kaydetti. Mehmetçik Belediyesinin kardeş belediyesi Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da sosyal, kültürel ve tarihsel dokunun korunması bakımından Mehmetçik belediyesi ile işbirliği içerisinde olduklarını belirtti. 

Akıncı ve Erhürman da konuşma yaptı
Festivale katılan Başbakan Tufan Erhürman da Mehmetçik Beldesinin her geçen gün gelişerek büyüdüğünü, belde halkının da ülke üretimine katkı sağladığını belirtti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da böylesi etkinliklerde vatandaşlarla ve bölge halkıyla bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirterek Mehmetçik Festivalinde üzüm ve üzüm ürünlerinin her geçen yıl daha iyiye gittiğini gözlemlediğini söyledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474