Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın merkezinde bulunan meşhur Aşıklar Tepesi’nin yol güvenliği yıllardır sağlanamıyor. Birçok kazanın yaşandığı ve araçların hendeğe uçtuğu yolda hiçbir koruyucu bariyerin olmaması bölge halkının tepkisine yol açıyor.
Diyalog muhabirine şikayetlerini aktaran bölge sakinleri, yolun oldukça dar olduğunu, iki aracın bile neredeyse aynı anda yola sığamadığını belirtti.
Vatandaşlar, yol kenarlarında bariyer olmadığını ederek, sürücülerin can güvenliklerinin tehlikede olduğunu savundu. Bölge sakinleri, “Süratli bir sürücü direksiyon hâkimiyetini kaybettiği anda en az 10 metre derinliğinde olan hendeğe uçar. Defalarca benzer kazalar yaşandı ancak halen bir önlem yok. Önlem alınması için Kurudere kavşağındaki gibi ölüm ve acıların yaşanması mı gerekiyor” şeklinde konuştu.
Bölge halkı yetkililerin tehlike saçan yolla ilgili adım atmasını talep etti.
Sürücüler tehlikede
Gazimağusa’nın meşhur Aşıklar Tepesi’nin yol güvenliği yıllardır sağlanmıyor
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

