banner564

“Tepkimiz sert olur”

Değirmenlik Belediye Başkanı Karavezirler, Ercan’dan aldıkları gelirlerin kesileceği yönündeki haberlerden rahatsızlık duyduklarını söyledi

“Tepkimiz sert olur”
banner598

 Sonuç CEVİZCİ

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, İçişleri Bakanlığı’nın Ercan Havalimanı’nın temizlik işleri ve vergilerini alacağı yönündeki haberlere sert tepki gösterdi. Ercan’dan aldıkları gelirlerin kesileceği yönündeki haberlerden rahatsızlık duyduklarını belirten Karavezirler, “İçişleri Bakanı Ercan’ı alacağını söylüyor. Biz Değirmenlik’e bağlı bütün  köyler olarak Lefkoşa’ya ineriz ve sert tepki gösteririz” dedi.
Diyalog Tv’de canlı yayınlanan Halk Meclisi programının 91’inci buluşması geçtiğimiz hafta Kalavaç köyünde gerçekleştirildi. 
Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in ev sahipliğinde köy meydanında yapılan programa yoğun katılım oldu.

KKTC’nin en güzel dağ köylerinden biri olan Kalavaç sakinleri, gençler için hali arazi istiyor. Kalavaç’a ulaşım yolunun tek bir noktadan olmasının da ciddi bir sıkıntı yarattığını belirten köylüler, Alevkayası, Yeniceköy ve Görneç yolunun asfaltlanmasını talep ediyor. Programda söz hakkı alan konuşmacıların görüşleri şu şekilde oldu:
Halil Karasay- (Kalavaç Muhtarı):
Köylümüz zeytincilikle uğraşmaktadır ova yolları ve derelerdeki köprülerin elden geçirilmesi gerekiyor. Kalıcı çözümler, stabilize döşeme istiyoruz. Arsa sorunu mevcut, köylü göç ediyor. Köyümüz çevresindeki arazilerin çoğu çok hisseli olduğu için arsa sıkıntısı yaşanıyor. Hali arazilerin araştırılarak gençliğe kırsal kesim arsası olarak dağıtılması çalışmalarını yürüteceğiz. Alevkayası-Kalavaç yolunun asfaltlanmasını istiyoruz. Görneç-Kalavaç yolu da asfaltlanması gerekiyor. Eski şehir yolu denilen Yeniceköy toprak yolun yapılması için çalışmalar yapılmalı. Köyde ağıllarda su sorunu yaşanıyor.  
Ali Yücetürk:
Atış alanı köyün en büyük sorunlarından bir tanesi. O bölgedeki mallarımıza her zaman gidemiyoruz. Haziran ve Eylül ayına kadar köyün Batı kesimi kapalı kalıyor. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Ova ve dağ yolları acilen yapılmalı. Ulaşım ve sulama sorunu yaşanıyor ovalara yollardan dolayı. Kanalizasyon çalışmasının bizim köyde denenmesini istiyorum. Mandıralarda su sorunu yaşanıyor. Ana şebekeden su bağlandı ancak motor çalıştığı zaman su geliyor mandıralara çalışmadığı zaman su gelmiyor. 
Metin Özdağlı:
Köydeki zeytin ağaçlarına başı boş keçiler zarar veriyor. Sabahleyin keçilerin dağa salıp gidiyorlar, keçiler büyün gün kalıyor dışarıda ağaçları kemiriyorlar. Bu durumdan şikayetçiyiz. Atış bölgesi ile ilgili olarak can güvenliğimiz tehlikede. Zeytinliklerin yanında bomba gördük şans eseri imha edildi ancak hayati tehlike taşıyor.
Cemal Darbaz: 
Hayvancılar büyük sıkıntı çekiyor. Sabah uyanıyoruz bir bakıyoruz fabrikalar yeme 10-12 TL zam yapıyor. Yem fiyatları 80 TL ile 120 TL arası değişiyor. Hayvanlara diyemeyiz yem pahalıdır bugün yemeyiniz bekleyin ucuzlasın. Elektriğe, suya, mazota zam. Sütümüzü sağarak 1.60 liraya verdik her şey zamlandı yine 1.60 fiyat. Kasaplarla her gün tartışıyoruz et fiyatları yüzünden. İneği tosun yerine pahalıya satıyor kasap. Kurban Bayramı geldi insanlar hayvan almak için durumu yok. Güzelyurt’ta 300 gram somon ekmek 3 TL oldu. Bize otomatik zam sistemine geçeceğiz artık hayvancılar olarak.
Ali Karavezirler (Değimenlik Belediye Başkanı):
Bölgemizdeki mandıra, ova yolları problemli. Atış alanı kişilerin arazisine gitmesi için sorun yaratıyor. Konuyu gerekli mercilere aktaracağız çözüm yapılabilmesi için. Köylerin % 85 temizlik çalışmaları tamamlandı. İçişleri Bakanı Ercan’ı alacağını söylüyor biz bütün bağlı köyler olarak Lefkoşa’ya ineriz. Belediyemizin 2018 bütçesi 40 milyon TL ancak 4 buçuk milyon TL’yi hükümet fazla görüyor vermek için. 
Derviş Sofu:
Yeni yapılan hapishaneyi biraz büyük yapsınlar çünkü suç oranları artacak. Özellikle borçlardan dolayı insanlar mazbatalara düşüyorlar, halimiz ne olacak.
Biray Hamzaoğluları (CTP Milletvekili):
Tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Kişilerin doğru analiz edilip kendine göre yönetilmesi gerekiyor. Ciddi anlamda önlemle alınması gerekiyor, kurun seyrinin nasıl ilerleyeceğini kimse bilemiyor. Herkesin sanki biraz küçülmesi gerekiyor. Faizler yüksek, fiyatlar hat safhada bu dönemi nasıl geçireceğiz düşünmeliyiz. Aylıkçı kişilerin gücü kalmadı.
Ahmet Conkbayır:
Annemizin tarlasına bir yer yaptım orada yaşıyorum. Ancak gidip geldiğim yol tarla yolu taşlı, asfaltlansa iyi olur. Belediyeye temizlik, sağlık, su ücreti ödüyorum ancak çöplerim toplanmıyor. Her şey pahalılaştı. Pirinç, bolibif, salatalık domates. 
Ahmet Kavaz:
KKTC’nin en altın devresini yaşıyoruz. Memurların iş yapmadığını söylüyor siyasiler hükümet nerede. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473