banner564

Yunanistan yerine KKTC

Türkiye’den tekne ile Girne sahillerine bırakılan dördü çocuk 7 Suriyeli, turizm limanında yakalandı

Yunanistan yerine KKTC
banner598
Türkiye’den tekne ile KKTC sahillerine bırakılan dördü çocuk 7 Suriyeli Girne Turizm Limanı’nda yakalandı. 34 yaşındaki Abdulgani Hüseyin, 30 yaşındaki eşi Salma Muhammed çocukları A.H (E-8), S.H (K-6), Z.H (K-7) ve M.H (E-3) ile arkadaşları Emad Alibrahim bilet alıp KKTC’den ayrılmaya çalışırken liman güvenliği tarafından  fark edilip polise haber verilince tutuklandı.

Mersin’den tekne ile geldiler
Üç yetişkin Suriyeli ile dört çocuk, polis tarafından Girne Adli Şube’ye götürüldü. Sorgulanan Suriyeli sanıkların Mersin’den tekne ile geldiklerini, insan tacirlerine 5 bin Euro verdiklerini, Yunanistan’a götürüleceklerini sandıklarını ancak bilmedikleri bir yerde bırakıldıklarını söyledikleri öğrenildi. Girne’de açık bir sahil bırakılan sanıkların daha sonra geri gidebilmek için Girne Limanı’na gittiklerini itiraf ettikleri belirtilirken, sorgulandıktan sonra erkek zanlılar polis hücresine konuldu.

Karakolda oda 
Anne ile çocuklar için ise Sosyal Hizmetler Dairesi ile temasa geçildi. Ancak sosyal hizmetlerin sadece çocukları alabileceklerini anneyi alamayacaklarını söylemesi üzerine başka bir formül bulundu. Girne Adli Şube Ekipleri, gece nöbetlerinde dinlendikleri odayı anne ile çocuklarına tasis  etti. Bir gece poliste kalan sanıkların davası hızlı bir şekilde hazırlanarak sanıklar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne yargılanmak üzere getirildi.

Çıkış yapmaya çalıştılar
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanıklar Abdulgani Hüseyin, Salma Muhammed, Emad Alibrahim, Savcı Mustafa Atakara tarafından itham edildi. Aleyhlerine getirilen KKTC’ye kanunsuz giriş suçlamasını kabul eden sanıklar ardından yargılanmaya başladı. Savcı Atakara,3 Eylül tarihinde Liman Güvenliğinin polisi arayarak üç yetişkin dört çocuk Suriye uyruklu şahsın bilet satış bölümünde olduklarını bildirdiğini, bunun üzerine limana giden polisin üç sanığı ve çocukları alarak karakola götürdüğünü söyledi. Atakara, sanıkların sorgularında tekne ile KKTC’ye bırakıldıklarını söylediğini ifade etti. Atakara sanıkların 24 saatten az bir süredir tutuklu bulunduğunu, sanıklara yazılı dava tebliği edildiğini ve suçlarını kabul ettiklerini söyledi. 

Üç gün yatacaklar
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların 24 saati geçmeyen bir süredir tutuklu bulunduğunu, sanıkların yanlışlıkla geldiklerine dair ifade verdiklerini ancak KKTC’ye yanlışlıkla gelseler dahi kaçak yolculuk yaptıklarının farkında olduklarını ifade etti. Sanıkların KKTC’ye izinsiz girdiğini ifade eden Esendağlı, sanıkların suçlu bulup mahkûm ettiğini belirterek, verilecek cezasının hürriyeti bağlayıcı bir ceza olmasına kanaat getirdiğini söyledi. Esendağlı sanıkların kişisel durumunu göz önünde bulundurduğunu, verilecek cezanın süresini belirlerken bu hususu değerlendirdiğini ifade etti. Yargıç sanıkların üç gün süre ile hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Çocuklarından ayrı kalmak istemedi
Kararın ardından polis Sosyal Hizmetler Dairesi ile irtibata geçerek çocukları almalarını istedi. Ancak dört çocuk annesi Salma Muhammed çocuklarından üç gün süre ile ayrı kalacağı için mahkemede fenalık geçirdi. Ambulansla Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan Salma Muhammed, daha sonra cezaevine gönderildi. En küçüğü 3 en büyüğü 8 yaşında olan dört çocuk ise sosyal hizmet görevlileri tarafından çocuk yuvasına götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473