banner564

Dünyanın en büyük tavla turnuvası Merit Park Otel’de başladı

532 usta yarışıyor

Dünyanın en büyük tavla turnuvası Merit Park Otel’de başladı
banner598

   Dünyanın en büyük tavla turnuvası, bu yıl 7'nci kez KKTC'de gerçekleşiyor. Merit Park Otel’de başlayan şampiyonaya 43 ülkeden 532 profesyonel tavlacı katılıyor. 

   Turnuva, Monte Carlo dâhil katılımcı sayısı ve dağıtılan ödül açısından en ilk sırada yer alıyor.  Dünyanın değişik ülkelerinden profesyonel tavlacılar, turnuva sayesinde KKTC'ye geliyor ve bu büyük organizasyon ülke tanıtımına büyük katkı sağlıyor.
   Organizasyon heyetinden alınan bilgiye göre;  bu yıl turnuvada ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Fransa, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç, Rusya, Tayland ve Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu 43 ülkeden 532 oyuncu yer alıyor. 
   Girne'de Dünya Tavla Federasyonu (WBF) iş birliğiyle gerçekleştirilen "7'nci Merit Açık Tavla Şampiyonası" KKTC'nin tanıtımına da önemli katkı sağlıyor. Birinciye 30 bin Euro’nun verileceği şampiyona 10 Kasım’da tamamlanacak.

Parti düzenlendi

   Tavla şampiyonasına katılanlar,  Merit Park Otel’de kendileri düzenlenen partiye katılarak hem tanışma, hem de eğlenme imkanı buldu.
   Müzik eşliğinde güzel vakit geçiren tavla ustaları, dünden itibaren yarışa start verdi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474