banner564

‘Devlet boyun eğmez’

Anastasiadis, Rum Eğitim sendikalarına rest çekti

‘Devlet boyun eğmez’
banner598

   Rum eğitim sisteminde 4 ayda bir genel sınav uygulaması eğitimde sorun haline geldi. 

   Fileleftheros’un haberine göre, öğretmen sendikası PSEM, dört ayda bir genel sınav uygulamasının kaldırılması talebiyle dün akşamüzeri Rum Eğitim Bakanı ile görüştü ancak görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Bir süredir ders boykotu yapan bazı öğretmenlerin örgütlü bulunduğu PSEM gelecek hafta eylemlerini Güney Kıbrıs geneline yayma kararı alacağını açıkladı. 
   Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) üyeleri ise, 4 ayda bir genel sınav uygulaması hakkındaki görüşünü Şubat 2018’de düzenlediği referandumla yoklamış ve öğretmenlerin yüzde 76’sı uygulamaya karşı çıkmıştı. OELMEK, PSEM önderliğindeki öğrenci boykotuna destek verip vermemeyi referanduma götürüyor.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise dün akşam “devlet sendikalara boyun eğmeyecek” mesajı verdi. Öğretmen sendikalarına işbirliği ve diyalog çağrısı yapan Anastasiadis şunları söyledi: 
“Dört ayda bir genel sınav gibi yasal uygulamalar, öğretmen referandumlarına bağlı değildir. Politikaları devlet belirler, meclis tarafından kurumsallaştırılır. Dolayısıyla referandumla kabul edilip edilmeme diye bir şey söz konusu değildir. Kimse devletin sendikalara boyun eğeceğini zannetmesin.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474