banner564

Turizme “Düşeş” etkisi

43 ülkeden 580 sporcu, dünyanın en büyük tavla şampiyonası için Kuzey Kıbrıs’ta mücadele etti.

Turizme “Düşeş” etkisi
banner598
Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonasının beşincisi, dünyanın en ünlü tavla oyuncularını Kuzey Kıbrıs’ta bir araya getirdi. Kuzey Kıbrıs’ın dünya çapında bilinirliği için son derece önemli olan şampiyona, Dünya Tavla Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngör, “Dünyanın en iyi oyuncularını bir kez daha adamıza getirmeyi başardık, gururluyuz” dedi.
Merit Park Hotel’de düzenlenen 5’inci Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası, tavla tutkunlarının buluşma noktası oldu. 43 ülkeden 580 sporcu 1-5 Kasım tarihleri arasında mücadele etti. Amerika, Brezilya ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerden gelen sporcuların yanı sıra, tavlanın dünyaca ünlü isimleri de turnuvada yer aldı. Dünyanın “1 numaralı tavla oyuncusu” Japon Masayuki Mochizuki`nin de içlerinde olduğu yarışmacılar, 9 ayrı kategoride mücadele etti. Toplam 350 bin Euro ödülün dağıtıldığı turnuvada Danimarkalı Lars Trabolt’u yenen ABD’li Carter Mattig şampiyon olarak 68 bin Euro’nun sahibi oldu. İkinci olan Trabolt ise 34 bin Euro’luk ödül kazandı.

Mücadele havuzun altında devam etti
Turnuvanın geçen yılki etabında Wetgammon adıyla düzenlenen ve dünyada bir ilk olan su altında tavla, bu yıl da yüksek katılımla gerçekleşti. Ödüllü bir turnuvada ilk kez düzenlenen etapta yarışmacılar suyun altında yarıştı. Özel olarak tasarlanan tavla masası ve takımının etrafında dalış ekipmanlarıyla mücadele edilen yarışmaya ilgi yüksek oldu. Su altındaki yarışmanın galibi ise İsrail'den Lev Rosenfeld oldu.  Lev Rosenfeld 3 bin 300 Euro’luk ödüle hak kazandı.

Dünyanın en büyük turnuvası
“Dünyanın en büyük turnuvası” olarak tanımlanan turnuvanın “master” kategorisinde 373 yarışmacı mücadele etti. Bu sayının Monte Carlo Dünya Şampiyonası’na olan katılımın dahi çok üstünde olmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Dünya Tavla Federasyonu (Worldwide Backgammon Federation) Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, “Tavla, dünyanın pek çok ülkesinde yaygın olan, özellikle İskandinav ülkelerinde okullara ders olarak konan bir spor. Türkiye’de bilinen tavlanın üzerine çok detaylı uluslararası kuralların ilave olduğu bir oyun. Dili ortak olan bu oyuna ilgi duyan milyonlarca insanın gözü kulağı turnuva boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oldu” dedi.

Kıbrıs turizmine Tavla dopingi
Dünya Tavla Federasyonu desteğiyle yapılan şampiyonanın dünyanın sayılı turnuvaları arasında yerini aldığını belirten Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngör ise, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, dünyaca ünlü oyuncuları ağırladık. Kıbrıs, tavlanın “cennet adası” oldu. Dünyanın dikkatini böyle nitelikli organizasyonlarla Kuzey Kıbrıs’a çektiğimiz için mutluyuz. Tavla sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımını önemli bir kitleye yapıyoruz. Burada tavla oynamak için gelen isimler sonrasında aileleriyle birlikte tatil için de geliyor. Bu isimlerin dünya genelinde sosyal medyada milyonlarca takipçileri var. “Tavla Turizmi” yaratarak böylesi bir organizasyonu Kuzey Kıbrıs’a kazandırdığımız için Merit ailesi olarak gururluyuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474