banner564

Geçici çözüm

Derslik sıkıntısı dolayısıyla mağdur olan 83 öğrenci GAÜ anaokulunda eğitime başladı

Geçici çözüm
banner598
Girne bölgesinde var olan okul eksikliği konusunda olumlu adım atıldı. Milli Eğitim ve Kültür Bakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, önceki akşam saatlerinde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Yapılan açıklamaya göre, Elcil’e Girne bölge okullarının müdürleri, okul aile birliği yöneticileri ile “Çocuklar Okulsuz Kalmasın İnisiyatifi” temsilcileri eşlik etti. 
Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv de hazır bulundu.  Gündemde, Girne bölge okullarının sıkıntıları yer aldı.
Görüşmede ilk olarak, okulların açılmasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Girne’de 83 öğrencinin yeterli sınıf ve okul olmadığından okula gidememesi konusu ele alındı.
Bakanlık açıklamasına göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na vekâlet eden Serdar Denktaş, göreve gelir gelmez ilk olarak okula gidemeyen 83 öğrencinin eğitimlerine devam edebilmeleri için tedbir aldı. 
Bu bağlamda Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Anaokulu’nda boş olan sınıflar, dün itibarıyla kullanılmaya başlandı. Öğretmen kadroları da tamamlandı ve öğrenciler ders başı yaptı. Bu durum geçici bir süre olacak, mevcut okullarda yapılan ek sınıfların bitmesi ile birlikte öğrenciler kendi okullarına devam edecek. 

Denktaş: Yer konusunda sıkıntılar var
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na vekâlet eden Serdar Denktaş, önemli olanın; çocukların eğitim hakkı olduğunu vurgularken, mali açıdan değil ancak yer konusunda sıkıntıların var olduğunu kaydetti.

Elcil: Sendika olarak mutlu olduk
Bakanlık açıklamasına göre, eğitim adına atılan adımlardan sendika olarak mutlu olduklarını ifade eden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Denktaş’ın görevi devralır almaz sorunlara ivedilikle çözüm ürettiğini belirtti. 
Görüşmede, ayrıca Girne’nin özel bir ilgi beklediğini kaydeden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Girne’nin nüfusunun son zamanlarda daha da kalabalıklaştığına dikkati çekerek, bu durumun okul eksikliğini de meydana getirdiğini, üstelik 1974’den sonra bölgeye sadece bir ilkokul, bir de ortaokul yapıldığını hatırlattı. 
Heyet, Serdar Denktaş’a duyarlılığından ötürü teşekkür ederken, trafik başta olmak üzere var olan tüm sıkıntıları gündemlerine taşıdı, fikir teatisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473