banner564

Durum iç açıcı değil

Meral Akıncı, ev içi şiddetle ilgili gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını hatırlatarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine işaret etti

Durum iç açıcı değil
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU  
Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Başkanı Meral Akıncı, ev içi şiddetle ilgili gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını hatırlatarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine işaret etti. 
KAYAD, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile yürüttüğü “Şiddete Karşı Diren Projesi”nin kapanışını basın toplantısıyla gerçekleştirdi. 
Basın toplantısında Avrupa Komisyonu Görev Yöneticisi Charlotte Goyon, KAYAD Başkanı Meral Akıncı, Şiddete Karşı Diren Projesi’nin Koordinatörü Mine Atlı ve diğer dernek yetkilileri hazır bulundu. 
Basın toplantısında proje süresi boyunca gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. 
KAYAD Başkanı Meral Akıncı etkinlikte yaptığı konuşmada KAYAD’ın 20 yılı aşkın süredir kadın çalışmaları yürüttüğüne işaret etti. 
     “Yirmi yılı aşkın bir süredir en tabu konuları ele alıp toplumda dönüşüm sağlayan projelere imza attık” diyen Akıncı, şöyle devam etti:
“Şiddete Karşı Diren Projesi de bu projelerden bir tanesiydi. Ülkemizde ev içi şiddeti bu boyutu ile ele alan ilk proje olarak edindiğimiz deneyimler ve tecrübelerle öncelikle biz kurum olarak güçlendik, sonra da bu gücümüzü ülkemizin değerli kurumlarıyla paylaştık.”
Şiddet konusunda yaptıkları anketlerin sonuçlarının ülkede büyük yankı uyandırdığını dile getiren Akıncı, ortaya çıkan tablonun sorunun toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ürünü olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. 

Goyon: Her üç kadından biri şiddet görüyor
Avrupa Komisyonu Görev Yöneticisi Charlotte Goyon da etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın Kuzeyinde her üç kadından birinin ev içi fiziksel şiddete maruz kaldığını tespit ettiklerini söyledi.
Şiddete Karşı Diren Projesi’nin Koordinatörü Mine Atlı, toplam 742 kişiye doğrudan eğitim verilen proje kapsamında ilk etapta bin kişilik bir örneklemle anket düzenlediklerini belirtti. 
Atlı proje kapsamında 145 polis memuru, 15 sağlık görevlisi, 89 avukat, 17 sosyal hizmetler görevlisi, 20 basın mensubu ve 48 eğitim görevlisine ev içi şiddetle mücadele ve yargısız yaklaşım konulu eğitimler verildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474