banner564

Takvim başladı

Erken genel seçimin 7 Ocak'ta yapılması komitede oy çokluğuyla onaylandı

Takvim başladı
banner598
Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, “Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Karar Önerisi Değerlendirilmesi”ni oy çokluğu ile kabul etti.
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi dün, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ  başkanlığında saat. 09.30’da toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, komite toplantısına CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay,  UBP Milletvekili Erdal Özcenk, CTP Milletvekili Asım Akansoy, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, CTP Milletvekili Erkut Şahali, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe,  UBP Milletvekili Dursun Oğuz, UBP Milletvekili Zorlu Töre,   Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz  katıldı. 
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ ve CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Teberrüken Uluçay toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Gürçağ: Çalışma tamamlandı
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı İzlem Gürçağ, komitenin erken genel seçimlerin tarihinin belirlenmesi yönünde bir çalışma yaptığını ve çalışmayı tamamlandıklarını belirtti. 
Gürçağ şöyle konuştu: 
“Komite de yaptığımız çalışmalarda CTP Milletvekili arkadaşlarımızla ve UBP Milletvekilleriyle, alınan ‘oy çokluğu’ kararıyla Genel Seçimlerin 7 Ocak 2018 tarihinde yapılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim".

Uluçay: Pazartesi Genel Kurul’da
Teberrüken Uluçay da komitede yaptıkları toplantıda Erken Genel Seçimin 7 Ocak 2018 tarihinde yapılmasına karar verdiklerini belirterek, bir süredir kamuoyunda tartışılan ve kamuoyuna mal olmuş  olan 7 Ocak tarihinin komitenin CTP ve UBP Grubunun oy çokluğu ile kabul edildiğini kaydetti. 
Takvimin başladığına işaret eden Uluçay, “konu önümüzdeki Pazartesi günü Genel Kurul’da gündeme gelecektir. Genel Kurul da onaylandıktan sonra da 60 günlük seçim yasakları başlayacak ve 7 Ocak tarihinde Erken Genel Seçim gerçekleşecek. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474