banner564

‘Adından söz ettirecek bir takım’

Basketbolda Soyer Hacıganimler’e transferi ile gündem olan Kemal Taşçı iyi bir ortam olduğunu belirtti

‘Adından söz ettirecek bir takım’
banner598

Beyzade ÜNALMIŞ
Basketbolun önemli ismi Kemal Taşçı yüksek bütçeli birçok takımda mücadele ettiğini, Soyer Hacıganimler’in yeni bir oluşumda olduğunu ve kısa süre içinde adından fazlası ile söz ettireceğini söyledi.

Şartlar uygun olduğu için “Soyer”
Yüksek bütçeli birçok takımda basketbol oynadığını ifade eden Kemal Taşçı, aile ortamı ve işine en uygun ortamın Soyer Hacıganimler olmasından dolayı burayı tercih ettiğini ifade etti. Takımın çok farklı ve mücadeleci bir havası olduğunu belirten Kemal Taşçı burada herkesin derdinin basketbol oynamak olduğunu söyledi. 

Alınan sonuçlar sürpriz değil
Bugüne kadar alınan sonuçların sürpriz olmadığını da belirten Kemal Taşçı, pandemi sonrasında ortaya çıkan yabancı faktörünün de gelinen noktada etkisi olduğunu ifade etti. Yerli oyuncu kalitesi olarak iyi isimlere sahip olduklarını ifade eden Soyer Hacıganimler’in yıldız ismi Kemal Taşçı ligde mücadele eden takımların güçlerinin hemen hemen yakın olduğunu söyledi. 

Yabancısız lig keyif veriyor
Yakın Doğu Üniversitesi'nin kadro olarak biraz daha oturmuş bir takım olduğunu biraz daha sivri olduğunu söyleyen Taşçı, Koop takımının da aynı özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Ligin bu sezon yabancısız olduğunu ve daha keyifli olduğuna dair düşüncesi olduğunu da ifade eden Kemal Taşçı, iyi seyirci önünde oynanan karşılaşmaların sonucunu önceden kestirmenin zor olduğunu aktardı. 

Kaliteli maçlar seyirciyi çekiyor
Basketbolun sevilen bir spor dalı olduğunun altını çizen Taşçı, bugüne kadar hep keyifli maçlar oynandığını, maç sayısını kalabalık kesimin izlemesinin de sebebinin bu olduğunu söyledi. Çekişmenin hep üst sırada olduğu bir lig yaşandığını ve iyi bir basketbol sever topluluğunun takip ettiği sürecin sonunu açıkçası merak ettiğini ifade eden Kemal Taşçı, bu çekişmenin ise sonuna kadar süreceğini söyledi.

Federasyon başarılıdır
Sohbetin sonunda Basketbol Federasyonunu da masaya yatıran Kemal Taşçı, Orhun Mevlit ve ekibinin kısa sürede önemli işler başardığının altını çizdi. Federasyon adına ümitli olduğunu, Orhun Mevlit ve ekibinin sürece iyi ve organize başladığını vurgulayan Soyer Hacıganimler oyuncusu Kemal Taşçı, bu işe federasyonun ciddi emek verdiğini ve basketbolu sevdirmek için çalıştıklarını söyledi. 

Medya destek veriyor
Medyayı Basketbol Federasyonunun çok iyi kullandığını ve başlayan süreçte basketbolun ciddi ses getirdiğine inandığını aktaran Taşçı, altyapıya önem verilmesinin ise en büyük isteği olduğunu söyledi. Altyapıya ciddi yatırımlar yapılması ile birlikte Covid-19 durumuna göre dış temasın da yine devam etmesi gerektiğini söyleyen Kemal Taşçı, Ahmet Sütçü döneminin bir bakıma devam etmesi gerektiğini söyledi. Basketbolu çok sevdiğini ve yaşamının bir parçası olduğunu sohbetin sonunda tekrarlayan Kemal Taşçı, ligde takım sayısının artmasını isterken, basketbolun iyi bir kitleye hitap ettiğini bunu da son dönemde fazlası ile gördüğümüzü sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473