banner564

Ortak hareket çağrısı

Çözüm ve Barış Platformu’ndan bir heyet TDP’yi ziyaret etti

Ortak hareket çağrısı
banner598
Emir ERTORUN 
Kıbrıs’ta federal çözümü savunan örgütlerin kurduğu “Çözüm ve Barış Platformu”ndan bir heyet, siyasi partilere yönelik ziyaretleri çerçevesinde dün Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ve Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) ziyaret etti.
Çözüm ve Barış Platformu adına konuşan Mine Balman, platformlarının çok kısa bir süre önce kurulduğunu ve şu an 45 örgütün dahil olduğunu belirterek, platformun, demokratik kitle örgütlerinden oluşan sivil bir yapı olduğunu söyledi.
Balman, bugüne kadar çözümden ve barıştan yana tavır koyan partilerle temasa geçerek, kritik olarak değerlendirdikleri süreçte birlikte neler yapabileceklerini konuşmak üzere ziyaretler başlattıklarını anlattı.

Özyiğit: “Amaç sadece anlaşmaya ulaşmak değil”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, ülkenin çok kritik bir çözüm ve barış sürecinin arifesinde olduğunu söyleyerek, müzakerelerin 48 yıldır devam ettiğini, Annan Planı’nda sonuca yaklaşıldığını düşündüklerini ancak başarılı olunmadığını anımsattı.
Özyiğit, güneydeki siyasi partilerle de rutin olarak görüştüklerini ve kendilerinin de hedefinin 2 evet olduğunu ifade ederek, amacın sadece bir anlaşmaya ulaşmak değil sonrasını da birlikte kurgulamak olduğunu söyledi.

Diğer ziyaret BKP’ye 
TDP’de temaslarını tamamlayan Çözüm ve Barış Platformu, Birleşik Kıbrıs Partisi'ni (BKP) ziyaret etti. Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen kritik aşamanın değerlendirildiği görüşmede, çözüme destek vurgulandı.
BKP'de yer alan görüşmede, Çözüm ve Barış Platformu Temsilcisi Mustafa Baybora başkanlığındaki heyet, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ile görüştü.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, ziyarete teşekkür ederek, yıllardır "çözüm ve barış" diyerek dillerinde tüy bittiğini ve yıllarca çözüm için mücadele ettiklerini kaydetti. İzcan, Çözüm ve Barış Platformu’na çalışmalarında destek belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473