banner564

Tuvaletten kokain çıktı

‘Yüksek tahsil’ için Ürdün’den geldiler ‘uyuşturucu ticaretiyle’ yükselmeyi hedeflediler

Tuvaletten kokain çıktı
banner598
Çiğdem AYDIN
Arap ülkelerinden Ürdün’den Kuzey Kıbrıs’a üniversite eğitimi için 5 öğrenci, okula gidip ders çalışmak yerine zehir ticaretine merak salınca narkotik ekipleri tarafından yakalandı. Girne’de Ürdün uyruklu üniversite öğrencilerinin evine operasyon düzenleyen narkotik ekipleri yarım kiloyu aşkın satışa hazır hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Suçla bağlantılı Abdullah Al Jumaa, Zaid Mohammad Said Khalil Abbas, Anad Amjad Thalji Qatarneh, Amro Osama Salim Rassas ve Geri Agushi isimli şahısları gözaltına alan polis, dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı.
Duruşmada, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından zanlı Abdullah Al Jumaa’nın evinde yapılan aramada yarım kiloyu aşkın satışa hazır hintkeneviri bulunduğu belirtildi. 

160 paketi satışa hazırdı…
Olayla ilgili mahkemeye şahadet veren polis, aramada yatak odasında komodin çekmecesinde 156 küçük, 4 büyük paket halinde şeffaf renk naylonda 250 gram ağırlığında satışa hazır Hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu belirtti. Polis, ayrıca büyük cam kavanoz içerisinde 70 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu, bulunduğunu belirtirken, komodin üzerinde ise içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olan uyuşturucu kırıcıları bulduklarını açıkladı. 

Satıştan toplanan paralara polis el koydu…
Aramada hassas terazi de bulduklarını kaydeden polis, ayrıca telefon kutusu içerisinde ise uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 1 bin 340 TL, 265 Sterlin, 315 Dolar ve 15 Euro Nakit para ile Zanlı-1’in cüzdanı içerisinde 562 TL Nakit para bulunarak emare alındığını kaydetti. Zanlı Al Jumaa’nın ve evde bulunan zanlılar Zaid Mohammad Said Khalil Abbas, Anad Amjad Thalji Qatarneh’in tutuklandığını kaydeden polis, operasyon sırasında eve gelen Amro Osama Salim Rassas’ın da gözaltına alındığını ifade etti.

Geri’nin zula yer tuvalet…
Operasyonun devamında zanlılarla bağlantılı olarak tespit edilen Geri Agushi’nin de evinde arama yapıldığını belirten polis, zanlının evinde yapılan aramada tuvaletin su deposu içerisinde pirinç paketi içerisinde naylona sarılı 5 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde ve şeffaf renk streç naylona sarılı yaklaşık 1.5 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde, mutfak bangosunda üzerinde ise 2 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.
Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu ve alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, bulunan uyuşturucu maddeler ve diğer kanıtların incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildiğini dile getirdi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474