banner564

Özel çadırlar kuruldu

Suriyeli mülteciler Ağrotur Üssü’ne götürüldü

Özel çadırlar kuruldu
banner598
   İki balıkçı teknesiyle 21 Ekim tarihinde Kıbrıs’taki İngiliz Ağrotur Üssü’ne çıkan mültecilerin Dikelya Üssü’ne götürüldüğü haber verildi.
   Fileleftheros gazetesi “Dikelya’da Mültecilerin Tepkilerinden Dolayı Gerilim” başlığı altında verdiği haberde, Ağrotur Üssü’nde misafir edilen 115 mültecinin Dikelya Üssü’ndeki kamp alanına götürüldüğünü yazdı.
   İngilizlerin, tuvalet, duş gibi binaların bulunduğu bir alana çadırlar kurduğunu kaydeden gazete, kampın tellerinin siyah naylonlarla kaplandığını belirterek, bu şekilde mültecilerin dış dünya ile göz temasının ve basının, kampın içerisiyle göz temasının engellendiğini yazdı.
    Belirtilere göre, dün mülteciler götürüldükleri yeni alandaki koşullardan memnun kalmadığı için kampta gerilimli anlar yaşandığını kaydeden gazete, İngilizlerin Kıbrıslı Rum gazetecilerin içeriye girip fotoğraf çekmelerine de izin vermediğini belirtti.
    Politis gazetesine göre, İngiliz Üsleri sözcüsü yaptığı açıklamada, mültecilerin, daha iyi yaşam koşulları için oluşturulan geçici transit tesislere götürüldüğü belirtildi. 
   Üslerin işleyişinin sürdüğünü ve mültecilerin varlığından etkilenilmediğini belirten Sözcü, İngiliz Hükümeti’nin, İngiltere’ye yeni bir mülteci geçidinin açılmasına izin vermeyeceğine netlik kazandırdığını ve Güney Kıbrıs makamlarıyla sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473