banner564

3 milyardan haber yok

AB ile varılan anlaşma uyarınca Yunanistan’daki 500 mülteci Türkiye’ye gönderildi

3 milyardan haber yok
banner598
Avrupa Birliği ile yapılan ‘Geri Dönüş’ anlaşması çerçevesinde 500 kişilik ilk mülteci kafilesi Yunanistan’ın Midilli adasından, Dikili’ye gönderildi. Turistik beldelerden Dikili’de mülteci kampı kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar eylem yaptı.
   Bu arada Türkiye’nin AB Bakanı Volkan Bozkır, anlaşma uyarınca AB’nin 3 milyar Euro’luk yardımından henüz Türkiye’ye herhangi bir paranın gelmediğini açıkladı. Bozkır, bunun için Türk Kızılayı ile AFAD’ın, AB’ye akredite olma süreçlerinin başlatıldığını söyledi.

Geniş güvenlik önlemi alındı
İzmir'den yasadışı yollarla Midilli'ye geçen ilk mülteci kafilesi Türkiye'ye iade edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında mültecileri taşıyan feribot Dikili Limanı'na yanaştı.
AB ile Türkiye'nin 20 Mart'tan sonra Avrupa'ya geçen mültecilerin iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın ilk uygulaması İzmir'de gerçekleşti. 20 Mart'tan itibaren Midilli adasına yasadışı yollardan geçtiği belirtilen bir grup mülteci, Ayvalık-Midilli arasında yolcu taşıyan Nazlı Jale adlı feribotla Dikili Limanı'na getirildi. Limanda günler öncesinde hazırlıklar yapan İl Göç İdaresi ekibine Kızılay ekipleri de destek verdi. Bir Sahil Güvenlik Botu, feribota Türk karasularına gelmesinden itibaren eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474