banner564

Başbuğ unutulmadı

Alparslan Türkeş'in mezarı başında anma töreni düzenlendi

Başbuğ unutulmadı
banner598
MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı dolayısıyla mezarı başında anma töreni düzenlendi. Bahçeli törende yaptığı konuşmada, “Bizim yönümüz Hakk'a dönüktür. Bizim gücümüz Türk milleti, yegâne sığınak ve manevi mükâfatımız Rabbimizin himaye ve ihsanıdır. Biz doğrunun yanındayız, meşru olanın tarafındayız, milliyetçilikle demokrasinin çakıştığı tarih ve millet kaynağındayız. Türklüğün varlığı ve Türkiye'nin bekası için her şeyi göze alırız. Vatan ve ülkü şehitlerimizin mirası kılavuzumuzdur” diye konuştu.
Bahçeli, "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin rahmet-i rahmana vasıl oluşunun 19. yılındayız. Onu kabri başında dualarımızla yad ediyor, özlem dolu kalplerimizle muhterem hatıralarını paylaşıyoruz. Türkeş Bey, büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı. Taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği üzere, hayatını mukaddes davasına adamış, ruhunu Türk-İslam ülküsünün başarısına vakfetmişti. Onda ufuk ötesini görme kabiliyet ve becerisi vardı. Onda karmaşık olayları kavrama, anlama ve çözüme kavuşturma vasfı hâkimdi. O, vatanına ve milletine bağlı bir devlet adamı, yaşantısıyla önemine büyük bir değer atfeden demokrasi neferi, ama en önemlisi dava adamlığının yol başçısıydı. Siyasi krizlerin baş gösterdiği dönemlerde sağduyunun sesi olarak hareket eden, aşılmaz görülen sorunları sükûnetle halleden bir şahsiyetti. Türk siyaset ve devlet hayatına milli, ahlaki ve manevi bir yorum getirme konusunda heyecan ve aşk doluydu. Türk milletinin tarih ve kültür hazinesinde ülkücü nesillerin düşünü kuran, Türk ve İslam coğrafyalarına umut meşalesi yakan yine Türkeş Bey'in fikir ve akıl ölçüsüydü" dedi. 

Silivri’de Türkeş Parkı açıldı
Öte yandan İstanbul Silivri'de, Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı ve hatıra anıtı açıldı. İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, açılış töreninde, vatanı ve milleti uğruna toprağa düşmüş bütün şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.
Alparslan Türkeş'in Türk milleti için büyük görevlerde bulunduğunu, Türk milletinin yetişmesi için büyük mücadeleler verdiğini belirten Yıldırım, "Bugün, başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in adının verildiği parkın açılışını sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474