banner564

4 Başbakan 2 de Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti 16’ncı kuruluş yılını kutladı

4 Başbakan 2 de  Cumhurbaşkanı
banner598
Enes KAPLAN- İlkay GÜDER
   Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi", AK Parti adıyla 2001'de siyaset sahnesine girdi. Girdiği ilk genel seçimde 3 Kasım 2002'de iktidara gelen ve 16 yılda girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başaran AK Parti, 15 yıllık bu süreçte bünyesinden dört başbakan ve iki cumhurbaşkanı çıkardı.
     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümünde Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda uzun bir konuşma ayaparak gelinen aşamayı anlattı.

Yıldırım: Kurulan tuzakları unutmayacağız
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada, " Milletin iradesine saldıranları unutmayacağız. Demokrasiye hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkeye kurulan hain tuzakları unutmayacağız. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasını asla unutmayacağız. AK Parti'ye kasteden en son ihanet girişimi olacak" dedi. AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, şunları ifade etti: AK Parti'yi var eden temel ilkelerin birincisi çoğulcu demokrasiye inanmaktır. Her türlü ayrımcılığı reddederek millet ile bütünleştik. Bizim gözümüzde siyaset belli zümrelerin işi olmadı. Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun güvencesi de biziz. Bölgecilik, hemşericilik, etnik ayrımcılık asla olmadı. Hepimiz 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. Felaket tellallığını siyaset sanan köhne zihniyetlere rağmen dimdik ayakta duracağız geleceğe umutla bakacağız. Geçmişi, kurucu ilklerimizi de aklımızdan çıkarmayacağız. Hangi sınavlardan geçtiğimizi unutmayacağız.

Erdoğan: 2071’in tohumlarını atacağız
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sincan Harikalar Diyarında düzenlenen törene katılarak konuşma yaptı. 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl her yıl 18 Mart Çanakkale diyorsak, bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak suretiyle 2071’in tohumlarını atacağız. AK Parti mazi ile ati arasında kurduğu güçlü köprü ile tüm bunların mimarı olan partidir. Sorumluluğumuz büyüktür. 

“Nereden geldiğimizi unutmayalım”
Milletimizden aldığımız destekle, hepsinden önemlisi Rabbimizin yardımı ile bu yükün altından kalkacak güce, imkana, kararlılığa, iradeye sahibiz. Yeter ki nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu, nereye gittiğimizi unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin yol açtığı sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolay olur. O gurur, kibir var ya, bunları biz ayaklar altına alabiliyorsak, tevazuda toprak gibi olabiliyorsak, Allah’ın izni ile yol açıktır. Rabbim şahsım başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı sıratı müstakim üzere kılsın. AK Parti her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. 

“AK Parti milletle birlikte kuruldu”
Biz bu partiyi milletimizle birlikte kurduk. Milletimizle birlikte büyüttük. Tüm icraatlarımızı milletimizle birlikte hayata geçirdik, tüm saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir.

“108 üniversite açtık”
Eğitimde neler yaptık; 2 bin 70 derslik yaptık. 561 bin öğretmen atadık. 108 yeni üniversite açtık. Biz geldiğimizde gençler 45 lira alıyordu şimdi 425 lira. Herhalde sayın Başbakanımız artıracaktır. 1870 yeni spor tesisi açıldı. 27 şehrimize 30 büyük stadyum yapıyoruz.
15 yılda nasıl bir ateş çemberinden geçtiğimizi görüyoruz. Son 4 yılda ise darbe girişimi dahil tarihi bir mücadele veriyoruz. AK Parti bu mücadelenin lokomotifidir.
Almanya'nın Focus dergisine Türkiye'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Sözde adalet yürüyüşünü yaparken yanına terör örgütünün destekçilerini alırsan bu millet sana destek vermez.
AK Parti için değişim tabi bir olgudur. FETÖ ile iltisaklı kişileri partiden uzaklaştırmalıyız ve en küçük bir müsamaha göstermemeliyiz."

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473