banner564

500 yıldır konuşuluyor

Giresun'da kuşdilinin yaşatılması amacıyla festival düzenlendi

500 yıldır konuşuluyor
banner598
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy'de ıslıkla haberleşme yöntemi olan kuşdilinin gelecek nesillere aktarılması ve unutturulmaması amacıyla düzenlenen 18. Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.
UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne aday olan ıslıkla haberleşme yöntemi kuşdilinin gelecek yıllara taşınması için düzenlenen festival, Kuşköy Mobil İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.
Festival kapsamında köy halkından seçilen anne ile kızı, bir kağıtta yazılı kelimeleri 100 metre uzaklıktaki iki kişiye kuşdiliyle ifade etti. Bazı vatandaşlar ise sahnede kuşdiliyle türkü söyleyerek horon oynadı.
Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, "Kuşdili, köyümüzde düğün, cenaze, hastalık, imece çağırma durumlarında en önemli ve en kolay haberleşme türüdür. Karşıdan karşıya 3 kilometre mesafeden birbirine haber ulaştırmada en çok kullanılan yöntemdir. Bu kültürümüz, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Kuşdili, Giresun'da yaklaşık 500 yıldır konuşulmaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473