banner564

‘Tehlike altındayız’

Ağrotur bölgesindeki Rumlar, İngiliz üsleri aleyhinde eylem düzenledi

‘Tehlike altındayız’
banner598
   Tornado tipi savaş uçağının geçtiğimiz günlerde Ağrotur’daki İngiliz üssüne iniş yaptığı sırada, gövdesine monteli iki füzenin iniş pistine düşmesinin ardından bölge sakinleri protesto gösterisi düzenledi.
   Simerini gazetesi, yaklaşık 150 kadar bölge sakininin ellerinde “İkinci bir Mari olmak istemiyoruz”, “Çocuklarımız tehlike altında”, “Köyümüz üzerindeki uçuşlara artık hayır”, “Boş laflar yeter, icraat istiyoruz” yazılı pankartlarla Ağrotur’daki İngiliz Üsleri’nin girişine doğru yürüyüş düzenlediğini yazdı.
   Gazete, Ağrotur Muhtarı Yorgos Stilyanu’nun hazırlanan muhtırayı okuyarak, bunu İngiliz Üsleri temsilcisine verdiğini kaydetti.
   Habere göre Stilyanu yaptığı açıklamada, son yaşanan olayın ardından bölge sakinlerinin, barışçıl bir protesto düzenlemeye karar verdiğini ifade etti.
   Uzun zamandır sorunlar yaşadıklarını söyleyen Stilyanu, bölgenin sürekli tehlike altında olduğunu ve yıllardır endişe içerisinde olduklarını İngilizlere hatırlatmak istediklerini belirtti.
   İngiliz Üsleri’yle yaptıkları istişarelerle, uçakların, ikamet alanlarının üzerinden uçmaması için çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Stilyanu, istek olduktan sonra sorunun çözülebileceğinden söz etti.
  Her gün patlama sesi duyduklarını ve bölge sakinlerinin bundan çok endişelendiğini de anlatan Stilyanu, ayrıca bölgedeki antenlere ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdi.
   Muhtırayı teslim alan İngiliz Üsleri temsilcisi ise, yapılan protestoya saygı duyduklarını belirterek, önümüzdeki hafta içerisinde Muhtar Stilyanu ile bir görüşme yapılacağını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474