banner564

Çipras umudunu yitirdi

Fanaik Rum gazetesi, ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’ın, Kıbrıs konusunda Türkiye’ye baskı yapamayacağını yazdı

Çipras umudunu yitirdi
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan fanatik Simerini gazetesi, bir iç kriz yaşamakta olan Yunanistan’ın, Kıbrıs sorununun uluslararası yönleri ele alınacağında Türkiye’nin karşısında duramayacağına dikkat çekti.
   Simerini; “Gözler Yunanistan ve Türkiye’de” başlıklı haberinde, Yunanistan’ın nihayet kreditörleriyle anlaştığını, ancak bu programı uygulayacak hükümeti olduğunun söylenemeyeceğine dikkat çekerek, ülkede bir iç kriz yaşandığına vurgu yaptı.
   Hal böyleyken Rum yönetiminin, çözüme doğru gidildiğini teyit edemediğine vurgu yapan gazete, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki anlaşmanın Yunanistan’daki duruma bağlı olmayabileceğini, ancak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Barış Harekâtı’nın yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye geleceğine dikkat çekerek şunları yazdı:
   “Ankara güvenlik, garantiler, vb. gibi büyük konularda tavır değişikliğine dair en küçük bir sinyal bile vermedi. Yunanistan olmadan bu konularda ciddi bir gelişme nasıl olabilir? İç kriz yaşamakta olan bir hükümet -elbette Yunanistan’dan söz ediyoruz- Kıbrıs sorununun sözde ‘uluslararası yönleri’ konusunda Türkiye karşısında yeterince durabileceğine ikna edemez.
    Yunanistan’ın erken seçim meselesi sonbaharda çözülse bile üçüncü memorandum konusunu yönetebilecek ve Türk tavrını değiştirebilecek uluslararası müttefik arayışında Kıbrıs’ın yanında durabilecek kadar güçlü bir hükümet kurulabileceği söylenemez.”

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473