banner564

Amerikanos şartları sıraladı

Vatandaşlar İttifakı, Türk boyunduruğundan kurtarak bir çözüm istiyor

Amerikanos şartları sıraladı
banner598
   Vatandaşlar İttifakı Başkan Vekili Stelios Amerikanos Kıbrıs sorununun çözümünü istemediklerine dair eleştirilerin kendilerine yönelik bir hakaret olduğunu savunarak, ölü doğmuş kötü bir çözümden korktuklarını söyledi. 
   Fileleftheros gazetesine konuşan Amerikanos, Kıbrıs sorunu ve diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 
   Habere göre Kıbrıs sorununun çözümünün kendilerini korkutup korkutmadığı ve partinin bu yönde aldığı eleştirilerle ilgili bir soruya karşılık verdiği yanıtta “Aksine, en kısa sürede çözüm olmasını istiyoruz ve arzu ediyoruz” diyen Amerikanos, bu kez “evet” tarafında yer almak ve yeni bir sayfa açarak, özgür bir vatanda yaşama umuduyla çözüm için seferber olmak istediklerini belirtti. 
    Çözüm istemedikleri ya da çözümden korktuklarına dair eleştirilerin kendileri için bir hakaret olduğunu da savunan Amerikanos, “Ölü doğmuş kötü bir çözüm, vatanı Türk boyunduruğundan kurtarmayacak, Ankara’nın mandası haline getirecek bir çözüm bizi korkutuyor” dedi. 
   Amerikanos, iki kesimli, iki toplumlu federasyon çözümüne de değinerek, bu çözüm şekli temelinde, kendilerinin, en uç Türk taleplerini kabul ettiğini öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473