banner564

2 saatte 116 Minibüs

Erenköy Direnişi ve direniş sırasında şehit düşenlerin anıldığı etkinlikler Güney Kıbrıs’ta büyük yankı buldu

2 saatte 116 Minibüs
banner598
  8 Ağustos Şanlı Erenköy Direnişi sırasında şehit düşenler tören ve etkinliklerle anılırken, Kıbrıslı Türklerin kara ve deniz yoluyla bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret  Rum gazetelerinde geniş yer buldu. 
   Filelelftheros gazetesi; “Özgür Bölgeler Aracılığıyla Erenköy’de Ayrılık Kutlamaları… 116 Minibüs Göz Açıp Kapayıncaya Kadar Sınır Kapısından Geçti” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, binlerce Kıbrıslı Türk’ün  etkinlik için “bir kez daha” Rum kesimi üzerinden Erenköy’e geçtiğini yazdı.    
   Minibüslerin, Erenköy’e Aşağı Pirgo üzerinden gidip geldiklerini ve Aşağı Pirgo sakinlerinin  konvoya hiç ilgi göstermediklerini” öne süren gazete, Yeşilırmak sınır kapısındaki geçiş prosedürünün, Rum Polisi ile Kıbrıs’taki BM Barış Gücü yetkililerinin “huzurunda”, sabah saat 08.00’den hemen sonra başladığını kaydetti.

Herhangi bir olay yaşanmadı

   Sınır kapısından neredeyse iki saatte içerisinde yaklaşık 2 bin 100 kişinin bulunduğu 116 minibüsün geçtiğini belirten gazete, “bilinmeyen” sayıda kişinin de, “Türkiye Donanması’na ait gemilerin refakatinde, dört gemi ve 5 küçük tekneyle Erenköy’e deniz yoluyla gittiğini” yazdı. 
   Türklerin Güney Kıbrıs üzerinden Erenköy’e geçişlerinin herhangi bir olay yaşanmadan gerçekleştiğini ve minibüslerin KKTC plakaları ile geçiş yaptıklarını da yazan gazete, etkinliğin tamamlanmasının ardından, otobüslerin öğleden sonra saat 14.00 sıralarında KKTC’ye dönmek üzere yola çıktıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kirmiziya tiklasan ne olur ustadim dogrulara parmak basiyor kimse anlamiyor anlamak istemiyor kafa basmiyor vuruldu ve gol oldu donulmez aksamin ufkundayız direnmeyi bırakıp kenetlenip çalışmak gerekiyor

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473