banner564

‘Dürüst eleştirin’

İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Michael Harari, Gazze saldırıları konusunda Rumlara mesaj verdi:

‘Dürüst eleştirin’
banner598
   İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Michael Harari’nin Rum Yönetimine çağrısı Simerini gazetesinde yer aldı. Gazeteye göre, Filistin halkının İsrail saldırılarından muzdarip, İsrail’in askeri açıdan çok daha güçlü olması nedeniyle ortada bir güç dengesizliği olduğunu teslim eden Harari, ülkesini savunmak için “Ancak... yerimizde siz olsaydınız ne yapardınız? Vatandaşlarınızı korumaz mıydınız?” sorusunu yöneltti. 
   Harari’ye Rum Yönetimi’nin tavrıyla ilgili değerlendirmesi de soruldu. Güney Kıbrıs ve İsrail’in son yıllarda, birbirlerini daha iyi tanımak için birçok kapı ve pencere açtıklarını, dolayısıyla birbirlerini daha iyi anladıklarını belirterek özetle şunları söyledi:
    “Daha yakın işbirliği isteği ve gereği olduğunda enerji, işletmeler, ekonomi, tarım ve kültür alanlarında birlikte yapacak çok şeyimiz var. Hükümetler ortak görüş içerisinde olduğunda, anlaşmazlığa düşseler bile daha kolay işbirliği yaparlar. Bu yolda devam etmemiz gerekir. Gazete manşetlerini, çeşitli sloganları veya yanlış anlamaları alıp kabul etmektense mümkün olduğunca gerçekleri bilmemiz çok önemlidir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474