banner564

Bakanlık devrede

Erdoğan, ABD’den Mazlum Kobani’nin teslim edilmesini istiyor

Bakanlık devrede
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan teröristtir. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mazlum Kobani’nin Türkiye’ye teslim edilmesini isteyeceklerini söyledi.
TRT söyleşisinde konuşan Erdoğan, “Mazlum denilen terörist kırmızı bültenle aranıyor. ABD'nin bu adamı bize teslim etmesi lazım. Adalet Bakanıma da söyledim, onlar da bu adamı isteyecekler. Böyle bir çalışmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
Erdoğan, “Trump'ın (ABD Başkanı Donald Trump) mektubuna Mazlum'un mektubunu iliştirmesini kınıyorum. 13 Kasım'da ABD'ye giderken Trump'a mektubu da götüreceğim" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:  “Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan teröristtir. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım.
Adalet Bakanımız da zannediyorum bu arada yazışmaları yapacaklar, Mazlum kod adlı teröristi isteyecekler. Trump'la yaptığım telefon görüşmesinde ' Amerika gibi bir devletin başkanına bir teröristin mektubunu kendi kapak yazısına ek yapması hiç uygun düşmemiştir, bu tavrı kınıyorum.' dedim.”
Vize talep edildi
Aralarında Lindsey Graham’ın da bulunduğu ABD’li senatörler önceki gün Kobani’ye vize verilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı’na mektup göndermişlerdi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazılan mektupta, Suriye'deki gelişmelerle ilgili Mazlum Kobani ile görüşebilmek için kendisine ivedilikle Amerikan vizesi verilmesi istenmişti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise bu gelişmenin ardından “Bu şahıs ABD'nin ve diğer devletlerin terör örgütü olarak tanıdığı PKK'nın lideridir ve adaletten kaçmaktadır" demişti.
Altun, Kobani’nin Interpol kırmızı bülteniyle, Türk güvenlik güçlerini, bir NATO ordusunu ve sivilleri hedef alan birçok saldırı nedeniyle arandığını eklemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473