banner564

“Çok mutluyuz”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmanın Türkiye tarafından olumlu karşılandığını söyledi

“Çok mutluyuz”
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmanın Türkiye tarafından olumlu karşılandığını söyledi. Çavuşoğlu, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma sağlandığı için çok mutluyuz" dedi. Reuters'ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şu an P5+1'in pozisyonuna baktığımızda, İran'ın halen 2010'daki müzakerelerde getirebildiğimiz çizginin altında olduğunu görüyoruz. Ama ümit ediyoruz ki İran bu çizgiye gelecek" diye konuştu.

“Karşılıklı razı olmuşlardı”
 İsviçre’nin Lozan kentinde P5+1 (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ülkeleri ile Tahran yönetimi arasında sekiz gündür aralıksız süren müzakereler, önceki akşam saatlerinde bir sonuca ulaştı. Tarafların kendi kendilerine belirledikleri 31 Mart tarihi aşıldığı halde, 30 Haziran 2015’e kadar nihai bir anlaşmaya kavuşması beklenen mutabakat çerçevesi üzerinde uzlaşıldı. İran, uranyum zenginleştirmede kullandığı santrifüjleri 3’te 2 azaltıp elindeki uranyum stokunu 300 kg’a indirmeye ve plütonyum üreten ağır su reaktörünü sökmeye razı olurken, uluslararası toplum da bu uygulamaları sonrası İran’a yönelik yaptırımları kaldırmayı kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474