banner564

Eskisi çöktü

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sisteminde ısrar ediyor

Eskisi çöktü
banner598
   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye'de Hükümet Sistemi Tartışmaları ve Başkanlık Modeli Sempozyumu'na katıldı. Erdoğan, "Rejimin muhafızı olarak tasarlanan ve milletin temsilcisi durumundaki hükümeti yola getirmekle vazifeli olarak konumlandırılan cumhurbaşkanlığı 10 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla çöktü" dedi.
     Konferansta yaptığı konuşmada Erdoğan özetle şu açıklamalarda bulundu:  
   Türkiye’de başkanlık sistemi talepleri hiç eksik olmamıştır. Hep konuşulmuştur. Kendini şartlara göre güncellemeyen sistemler kriz yaşamaya mahkûmdur. Bugün başkanlık sistemine karşı çıkanların rahmetli olmuş liderleri bile bunları konuşmuştur.
Başkanlık sistemi talebinin temelinde istikrar arayışı geliyor. Benim bir şansım daha var. İstanbul gibi bir şehirde başkanlık yapmış olmam. Yerelde ve genelde neler getirip götürdüğünü görmüş biri olarak bu konuları teori ve pratik buluşması yaşayarak gördüm.
   Çok partili sistem tüm sorunlarına rağmen bugüne kadar devam etti. Aslında tüm sorunlarına rağmen Türkiye’nin önünde zengin bir siyasal tarihi bulunuyor. Buna rağmen başkanlık konusundaki tartışmanın ideolojik değerlendirmeler üzerinden götürülmeye çalışıldığını görüyoruz.
Kişiler üzerinden yürütülen başkanlık tartışmasından bir sonuç çıkması beklenemez.
Türkiye’nin şekil olarak Anglosakson ruh olarak Fransız kökenli bir demokrasisi bulunuyor.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473