banner564

Giresun’da gergin gün

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla, memleketinde toprağa verildi

Giresun’da gergin gün
banner598
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen DHKP-C üyesi 2 teröristten Şafak Yayla'nın cenazesi, memleketi Giresun'da toprağa verildi. Terörist Yayla'nın köyde defnedilmesine karşı çıkan bir grup, tepki gösterdi ve cenaze evini taşladı. Defin törenine Şafak Yayla’nın, 2013 yılında canlı bomba olduğu iddiası ile tutuklanan ağabeyi Bulut Yayla da katıldı.
İstanbul'da dün annesi Aysel Yayla ve yakınları tarafından teslim alınan terörist Şafak Yayla'nın cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait araç ile dün sabah saatlerinde memleketi Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyüne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Çanakçı- Görele yolunda polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Cenazeyi taşıyan araç Çanakçı ilçe merkezinde geçerken bir grup genç tepki gösterdi. Cenaze aracı daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Karabörk köyüne götürüldü. Yayla’nın cenazesi önce baeevinin önüne konuldu. Bu sırada bazı yakınları gözyaşı döktü.
Bölgeye gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup ise cenazenin köyde defnedilmesine karşı çıktı. Yayla ailesinin evine yürümek isteyen grubu jandarma engel oldu. ‘Toprağımızda terörist istemiyoruz’ diyen grup, jandarma barikatını aşmaya çalıştı. Jandarmanın izin vermemesi üzerini ise kısa süreli itiş kakış yaşandı. Daha sonra çevredeki patika yollardan mahalleye dağılan grup, tepkilerine devam etti. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde slogan atan, zaman zaman İstiklal Marşı okuyan grup, cenaze evine doğru taş attı. Şafak Yayla’nın yakınları da zaman zaman gruba tepki gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473