banner564

Jandarma da şaşırdı

Edirne’de durdurulan kapalı kasa minibüste, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 41 kaçak göçmen yakalandı

Jandarma da şaşırdı
banner598
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin durdurduğu kapalı kasa minibüste, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 41 kaçak göçmen yakalandı.
Göçmen kaçakçıları, İstanbul’dan aldıkları bu insanları sınır bölgesine götürmek üzere yola çıkardı. Kanunen sadece üç kişinin yolculuk yapabildiği, yük taşıma amacıyla kullanılan kapalı kasa minibüse 41 kişi sığdırdılar. İstanbul’dan hareket eden minibüs, TEM otoyolunu kullanarak Edirne gişelerine ulaştı. Sınır bölgesine geçmek üzere otoyoldan çıkan "34" plakalı araba, gişelerin önünde uygulama yapan jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Kapısını açan ekipler, içinde balık istifi, 24’ü çocuk toplam 41 Suriye uyruklu kaçak buldu.
Öte yandan başka bir kaçak göçmen grubu da Lalapaşa ilçesine bağlı Sinanköy yakınlarında yakalandı. Edirne plakalı bir arabayı durduran jandarma, içinde Suriye uyruklu beş kişi buldu. Her iki olayla ilgili olarak sürücüler K.C. ve H.Ö. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Yakalanan 46 kaçak göçmen ise Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473