banner564

Koca yürekli Kahraman

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan’ın, ailesine verilecek tazminatla Telafer’e ana okul yapılmasını vasiyet ettiği ortaya çıktı

Koca yürekli Kahraman
banner598
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik ''Zeytin Dalı Harekâtı''nın üçüncü gününde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın ardından dün iki şehit haberi daha geldi. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’ın şehit olduğu açıklandı. Dört günde verilenüç şehit yüreklere ateş düşürürken, şehit asker Özalkan’ın vasiyeti duygulandırdı. Özalkan’ın, şehit düşmesi halinde Telafer'deki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. Operasyonun ilk şehidi Özalkan dün devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanırken, şehit Usta’nın naaşı da sınır kapısından ülkeye getirilerek morga konuldu. Operasyonda akşam saatlerinde şehit düşen Muratdağı'nın ise naaşının ülkeye getirileceği kaydedildi. Muratdağı ile Usta’nın bugün son yolculuğuna uğurlanacağı belirtilirken, dün toprağa verilen Özalkan’ın cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin vasiyetinin yerine getirileceğini söyledi. 

İlk şehit son yolculuğuna uğurlandı
Operasyonun ilk şehidi Özalkan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'nda işlemlerin tamamlanmasının ardından askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanı'na getirildi. Şehit Özalkan için ilk tören Gaziantep'te düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile askeri erkân katıldı. Burada düzenlenen törenin ardından Özalkan'ın naaşı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri uçakla Ankara'ya gönderildi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı devlet töreniyle Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi. Cami bahçesine kortej eşliğinde getirildikten sonra katafalka konulan şehit Özalkan’ın cenazesinin bulunduğu tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehidin annesi Hatice Özalkan, babası Selahattin Özalkan, kardeşleri, eşi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Devlet erkânı cenazeye akın etti
Törene, şehidin yakınları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Ercan Topaca, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, milletvekilleri, şehit ve gazi yakınları, garnizonda görevli askerler, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erdoğan şehit için dua okudu
Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Namaz öncesinde helallik alındığı sırada bir konuşma yapan Erbaş, şehide Allah’tan rahmet yakınlarına ve millete başsağlığı diledi. Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi olduğunu anımsatan Erbaş, vatan, millet, bayrak ve manevi değerler uğruna canlarını verenlere rahmet diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından şehidin cenazesi başında yaptığı konuşmada, Bakara Suresi'nin 154. Ayetini okuyarak, ayetin "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz" şeklindeki mealini aktardı. 
Erdoğan, şöyle konuştu: Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şehadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz, Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı, 
Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değil, bu operasyon tamamıyla PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerine yönelik, DEAŞ gibi bir terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah'ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyen Mehmetlerimizle alacağız.

Son yolculuğuna uğurlandı
Kılınan namaz ve konuşmaların ardından şehidin cenazesi tekbirlerle, askerlerin omzunda top arabasına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şehidin uğurlanması sırasında şehidin annesi ve eşinin koluna girdi. Uğurlama sırasında törene katılanlar dua etti. Şehidin cenazesinin bulunduğu top arabası, kortej eşliğinde cami avlusundan ayrıldı. Kortejin ayrılmasının ardından makam otomobiline doğru yönelen Erdoğan, şehidin anne ve babasıyla bir süre sohbet etti. Bu arada vatandaşlar, "Cumhurbaşkanım arkanızdayız" şeklinde harekâta ilişkin destek mesajlarını iletti. Şehit Özalkan'ın naaşı, Ayaş Bayat Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 11:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

O ana ve babaların,Türkiye'nin acısı acımızdır,Allah rahmet eylesin şehitlerimize

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473