banner564

Meclis’e sunulacak

Ankara, Libya tezkeresi için hazırlığa başladı

Meclis’e sunulacak
banner598

Libya'nın Türkiye'den resmen askeri destek istemesi üzerine Ankara'da tezkere hazırlıkları hızlandı. Bu kapsamda, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'nın Türkiye'den askeri destek talep etmesi halinde davete icabet edileceğini açıklamıştı. Bütçe görüşmelerinin ardından Meclis iki hafta tatile girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kapsamda tezkerenin 7-8 Ocak tarihlerinde Meclis'e sevk edilebileceğini belirtmişti. Libya'nın Türkiye'den resmen askeri destek istemesi ve bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle tezkere mesaisi öne çekildi.
AK Parti yönetiminden milletvekillerine gönderilen mesajda, tezkerenin 30 Aralık Pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulabileceği, Genel Kurul'daki görüşmelerinin ise 2 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
Milletvekillerinden programlarını bu gelişme ışığında güncellemesi istenirken, tezkereye ilişkin kesin takvimin pazartesi günü netleşeceği belirtildi.
Türkiye ile Libya ulusal mutabakat hükümeti arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırası TBMM'de onaylanarak 26 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474