banner564

Ölü sayısı 18’e yükseldi

Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz alanında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan almamız gereken birçok dersler var” dedi

Ölü sayısı 18’e yükseldi
banner598

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz alanında incelemelerde bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti. Erdoğan, yaptığı açıklamada "Buradan almamız gereken birçok dersler var. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe de sahip çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, yaptığı açıklamada Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısının 18'e çıktığını, bir kişiyle temas kurulduğunu ve çalışmaların aynı titizlikle devam ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği enkaz alanına giderek incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz çalışmaları, Yeşilyurt Apartmanı ve çevresindeki yapılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Yeşilyurt Apartmanı'nda yaşayan vatandaşların beklediği çadırı ziyaret etti. Enkaz alanında bekleyen ailelerle konuştu. Erdoğan, incelemenin ardından alandan ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
 "Hastanede bir ziyaret yapacağız. Ondan sonra cenaze törenine katılacağız. Ama tabii buradan almamız gereken birçok dersler var. Buna göre de şu anda gerek Başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün Bakan arkadaşlarım, AFAD... Hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız, değerlendirmelerimizi yapacağız. Bütün bu çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:
"Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlar, zemin etütleri ve bu etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlar zaman zaman çok ciddi sıkıntılara neden oluyor.”

Bakan açıklama yaptı
Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısının 18'e çıktığını, bir kişiyle temas kurulduğunu ve çalışmaların aynı titizlikle devam ettiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Kartal'da çöken binanın olduğu bölgedeki binaların risk analizinin yapılacağını bildirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473