banner564

Önemli gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S400 füze anlaşmasının imzalandığını açıkladı

Önemli gelişme
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin dünkü grup toplatışında yaptığı konuşmada, S-400'lerle ilgili Rusya ile anlaşmanın sağladığını söyledi. ABD'den gelen "endişe verici" eleştirisine de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile S400 konusunda her konuda anlaşıldığını bildirdi. Erdoğan ABD Genel Kurmay Başkanı Dunford'un "S-400 savunma sistemlerinin ABD için endişe verici" açıklamalarında da tepki göstererek "Neden endişe verici olsun ki" dedi.     
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan Körfez turunun ardından önceki gece Türkiye’ye döndüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç kardeş ülkeye gerçekleştirdikleri ziyaretlerin son derece verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.
Erdoğan, ülke liderleriyle yaptığı görüşmelerde ikili münasebetler yanında Körfez bölgesindeki kriz başta olmak üzere birçok bölgesel meseleyi ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Suriye, Yemen, Irak, Libya, Filistin'de devam eden sorun ve çatışmaları masaya yatırdıklarını aktaran Erdoğan, özellikle Katar krizinin aşılması için neler yapabileceklerini, Türkiye olarak çözüm sürecine ne gibi katkılarda bulunabileceklerini istişare ettiklerini belirtti.
"Son ziyaretle bir kez daha görülmüştür ki Türkiye, tüm taraflarla konuşabilen, görüşebilen, her biriyle köklü bağları olan nadir ülkelerden biridir. Ülkemizin bölge ülkeleri ve halkları nezdinde müstesna bir yeri var" ifadelerini kullanan Erdoğan, son yıllarda yaptıkları temasların, üst düzey ikili ziyaretlerin Türkiye'nin bu nevi şahsına münhasır yerini daha da güçlendirdiğini dile getirdi.

“Yalanı artık bir kenara bırakalım” 
İslam'ın kutsal mabetlerine düşman ayağı değmemesi için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen yüz binlerce asker ve onlarla aynı safta savaşan Arapların hatıralarını tazimle yad eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Geçmişte ders kitaplarında kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca, zihinlere kazınmış olan 'Araplar bizi arkadan vurdu' yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı da gelmiştir.”  Erdoğan, Osmanlı'nın elinden çıkmasıyla başlayan Kudüs'ün sıkıntılı günlerinin bölgede İsrail devletinin kuruluşuna yönelik hadiselerle birlikte adeta kabusa dönüştüğünü söyledi. 

"OHAL şirketlere yönelik değil"
Erdoğan, artık Türkiye'nin insansız hava aracını üretir hale geldiğini, bunun ihracına yönelik hazırlık içinde olunduğunu belirtti. Türkiye'nin bu adımları atmak durumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, Avrupalı, Körfez, Güney ve Doğu Asya bölgelerindeki yatırımcılara da şöyle seslendi:
"Türkiye tüm uluslararası normları karşılayan hukuk sistemi, yüksek kar vadeden potansiyeli, aydınlık geleceğiyle buyrun sizleri de bekliyor. Ulaşımda, enerjide, sanayide, teknolojide, müteahhitlikte, sağlıkta, eğitimde diğer tüm alanlarda ülkemizin tüm imkanları uluslararası yatırımcıların da emrindedir. Hiçbir zaman 'sadece kendimiz kazanalım' demedik. Ne Afrika'ya ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya ne Balkanlara ne de diğer bölgelere giderken, oralardan yatırımcıları davet ederken böyle bir düşünce içinde olmadık. Yani hiçbir zaman muhataplarımızı pazar, kendimizi de pazarlayan olarak görmedik. 'Gelin birlikte kazanalım' dedik. Hep 'kazan-kazan' dedik. Hamdolsun şu ana kadar bunun tersi bir örneği kimse gösteremez.

"Arkasında hangi güçlerin olduğunu tahmin ediyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilere yönelik provokasyonların arkasında hangi güçlerin olduğunu az çok tahmin ettiklerini söyledi. Milletten bu tür kasıtlı haberlere ve provokasyon teşebbüslerine karşı dikkatli olunmasını isteyen Erdoğan, "Özellikle milletvekili arkadaşlarımın, hele hele Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep gibi sınır illerimizde çok daha yoğun ve duruma hakim olarak çalışmalarında fayda var. 15 Temmuz imtihanını başarıyla vermiş bir millet olarak; inanın bana, bizim için diğer imtihanlarla başa çıkmak, leblebi çekirdek misali çok daha kolaydır" dedi.

"AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacaktır"
Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin Meclis'te, parti yönetimindekilerin Genel Merkez'de, iller, ilçeler, belediyeler ve beldelerdeki tüm partililerin de bulundukları yerlerde bu çalışmaları hızla ve kararlılıkla gerçekleştireceğini anlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü, 2019 kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz. Parlamenter demokraside bizim için seçim kazanmak leblebi çekirdekti. Ama biz şimdi hedefi büyük koyduk. Bu hedefte yüzde 50 artı bir almak durumundasın. Bunu da aldığınız zaman, bu ülkeye hizmetin de oranı ve boyutu çok daha büyüyecek. Bu sürecin partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını tekrar Rabbimden niyaz ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473