banner564

Savcılığa başvurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kendisine ilişkin hakaret içeren karikatür paylaşan Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu

Savcılığa başvurdu
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 72 vekili hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede, "Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM grubunda, ODTÜ mezuniyet töreninde bir grup öğrenci tarafından açılan, Erdoğan'a hakaret teşkil eden karikatürün partisine mensup milletvekillerince yayınlanmasını talep ettiği" belirtilerek, Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Twitter'dan şikâyet konusu karikatürü "Eleştiri ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin." yorumuyla paylaştığı ifade edildi. 

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ve eyleminin akabinde, CHP mensubu birtakım milletvekillerinin, genel başkanlarının suç işleme yönündeki çağrısına uyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan suç teşkil eden karikatürü çeşitli yorumlarla Twitter hesaplarından paylaştıkları ve Erdoğan'a hakaret ettikleri" kaydedilen şikâyet dilekçesinde, bunun, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun unsurlarını ihtiva ettiği belirtildi.
Dilekçede, "tasvir edildiği görsel paylaşılmak suretiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığının açıkça zedelendiği" bildirilerek, şüphelilerin şikayete konu paylaşımlarında kullandıkları karikatürün etik kuralları çiğnemesinin yanı sıra amaç ve çizim arasındaki bütünlüğü zedeleyen, toplumsal yarar, bilgi verme, eleştiride bulunma gibi hiçbir amaca hizmet etmeyen ve estetik hiçbir yönü bulunmayan bir çizim olduğu ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474