banner564

Gerekli önlem alınacak

Atakan, internet hizmetlerindeki indirimin vatandaşa yansımamasına seyirci kalmayacaklarını söyledi

Gerekli önlem alınacak
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, gerekli tüzükler geçirildikten sonra servis sağlayıcılarının internet hizmetlerini ucuzlatmaması durumunda kendilerinin vatandaşa ucuz internet satabilecek yapıda olduğunu söyleyerek, “gerekirse gayri resmi regülatör olacağız, bu indirimin 3-5 kişinin uhdesinde kalıp vatandaşa yansımamasına seyirci kalmayacağız” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan kısa bir süre önce Türk Telekom ile Telekomünikasyon Dairesi arasında imzalanan işbirliği protokolünün kapsamıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Atakan, geçen hafta itibariyle Türk Telekom ile Telekomünikasyona Dairesi arasında var olan hizmet sözleşmesini yenilediklerini belirterek, hizmet sözleşmesinin en son 2009 yılında yenilendiğine işaret etti.
“Türk Telekom bizim şu anda 2 fiber optik ağla bağlanarak internet hizmetini ve buna bağlı data hizmetlerini aldığımız kuruluştur” diyen Atakan, son yıllarda özellikle internette ciddi teknolojik gelişmeler yaşandığını ve bu gelişmelerin hizmetlerde ucuzlamaya da yol açtığını ancak KKTC’de bu konuda herhangi bir girişim yapılmadığını belirtti.

Telekomünikasyon Dairesi bir toptancı
Atakan, Telekomünikasyon Dairesi’nin aslında bir toptancı olduğuna, Türk Telekom’dan aldığı hizmeti ülkedeki 30 kadar internet servis sağlayıcısına ve iki mobil operatörüne sattığına işaret ederek, “biz özellikle düşük bant toptan internet alan internet servis sağlayıcılarına bu satış noktasındaki fiyatlarda yüzde 50’ye varan ucuzluk yapacağız” dedi.
Altyapı anlamında, özellikle fiber optik hatların kullanımı ve cazip hale getirilmesi için de bir dizi çalışma yaptıklarını dile getiren Atakan, “hizmet kapasitesine göre 5-6 bin TL tutan fiber optik bağlantı ücretini sabit 250TL’ye indiriyoruz. Buradaki amaç fiber optik kullanımını arttırmak ve çok da sağlıklı olmayan radyo linklerini ortadan kaldırmak” dedi.
Vatandaşın internet sağlayıcılarına ödediği ücretin sadece daireden alınan internet hizmeti için olmadığına işaret eden Atakan, daireye ödenen payın yanı sıra servis sağlayıcıların bir dizi maliyeti olduğunu da hatırlattı. 
Atakan, servis sağlayıcıların maliyetlerini düşürmek için de tüketiciye verilen kutuların, yükselticilerin belli bir dönem için gümrük muafiyetinde olması gibi farklı noktalarda çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Atakan, bu çalışmaların sonucunda vatandaşın kesinlikle verdiği paranın karşılığında hızlı ve sorunsuz internete kavuşacağını vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474