banner564

Sekiz kişiyi katletti 

Kayseri'de bir villada öldürülen özel güvenlik görevlisinin katilinin, kendisini avcı olarak tanıttığı ortaya çıktı

Sekiz kişiyi katletti 
banner598

Kayseri’nin Merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi Komando Caddesi'ndeki villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz'ın (47), bulunduğu kulübede pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Polis, olay yerinde yaptığı çalışmada zanlının, cinayetin ardından Sami Yılmaz'a ait tabancasını da aldığını belirledi. 
Cinayet öncesi ve sonrasına ait yaklaşık 950 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, cinayet zanlısının bisikletle olay yerinde bir gün önce keşif yaptığını, ertesi gün yine bisikletle olay yerine gelerek eldiven ile maske kullanarak Yılmaz'ı av tüfeği ile öldürdüğünü belirledi. Polis ekipleri, zanlının daha sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne gittiğini tespit etti. Polis, mahalle sakinleri ve iş yeri sahipleriyle de görüştü. Zanlının eşkâli ve cinayet yönteminden şüphelenen ekipler, aynı mahallede 1998-2001 yılları arasında 6 kişinin benzer şekilde öldürülmesiyle ilgili bu yıllara ait güvenlik kamerası kayıtlarını da izledi. 

Cinayeti itiraf etti
Ekipler, eşkâl ve olayın işleniş yönteminden zanlının 6 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan ve bu suçlardan dolayı 16 yıl hapis cezası yatıp geçen yılın şubat ayında tahliye edilen Hamdi Kayapınar olduğunu belirledi. Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekât polisleri ve jandarma, düzenledikleri operasyonda 39 yaşındaki zanlıyı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki ikametinde gözaltına aldı. Kayapınar'ın ikametinde, jandarmanın silah arama köpeği "Vadi"nin de katıldığı aramada, cinayette kullanılan av tüfeği, maske, eldiven, bisiklet, 83 fişek ve Yılmaz'a ait tabanca bulundu. Emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf eden Kayapınar, güvenlik görevlisini silahını beğendiği için öldürdüğünü söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Öldürdüklerini av olarak görüyordu
14 yaşındayken kıskançlık yüzünden öz kardeşini iple boğarak öldüren zanlı, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Zanlı, 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldürmüş, biri polis memuru 2 kişiyi de yaralamıştı. Kayapınar, seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında, polise verdiği ifadede, kardeşini öldürüp, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmıştı.
Seri katil; öldürdüğü kişileri "av", gasp ettiği para ve eşyaları "av ganimeti" olarak gördüğünü söylemiş, kendisini de "avcı" diye tanımlamıştı.
Zanlı, 2016'da denetimli serbestlik uygulaması kapsamında salıverilmiş ancak kendi isteğiyle cezaevine dönmüştü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474