banner564

Sert hava yumuşuyor

ABD ile devam eden görüşmelerde belli konularda mutabakat sağlandı, Türk heyeti Washington'a gitti

Sert hava yumuşuyor
banner598

 ABD ile devam eden görüşmeler için Türk heyeti belli olurken, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden de bir açıklama geldi. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir" denildi. 

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama şöyle denildi: "Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."
Bu arada ABD ile devam eden görüşmelerde belli konularda ön mutabakat sağlandı. Detaylı görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'dan bir heyet bugün Washington'da ilk toplantıyı yapacak. Yola çıkan heyetin başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yapacak. Heyette Hazine ve Maliye, Adalet, ve Dışişleri bakanlıklarından üçer isim olacak. 
ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasında diplomatik görüşmeler sürerken, belli konularda ön mutabakat sağlandı. 
Diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususunda karşılıklı memnuniyet dile getirildi. 
Görüşmelerin yüz yüze devam ettirilmesi karara bağlandı. Bu çerçevede ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara'dan bir heyet, Washington'a gidiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474