banner564

Taşlar yerinden oynadı

AK Parti’nin kurucularından, Bülent Arınç, Nuh Albayrak’ın, kendisini eleştiren tweetlerine, ‘Yezid bunları görseydi kıskanırdı’ diyerek sert tepki gösterdi

Taşlar yerinden oynadı
banner598
AK Parti’nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın, kendisini eleştiren tweetlerine sert tepki gösterdi. “Bizim bazı yazarlarımız, çizerlerimiz Yezid’den daha fazla cinayet işliyor. Evet, ellerinde mızrak veya kılıç yok ama insanların haysiyetlerine alçakça saldırıyorlar. Yezid bunları görseydi kıskanırdı!” dedi.
AK Parti kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti içerisinde bazı zıpır tipler türediğini ve kendisi ile birlikte Abdullah Gül, Ali Babacan ve Hüseyin Çelik gibi isimleri itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Arınç, “Zaten bunların toplumda bir karşılığı yok canım, bir araya gelseler ne olacak? Parti kursalar ne olacak? demeye kalkarlarsa başka bir tepki verebiliriz.” dedi.
CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu programa katılan Bülent Arınç, “Bazı köşe yazarları Arınç + Gül = ? Yazıyor. Bu vicdansızlıktır. Bu bize bühtandır, bu bize hakarettir. Bunun birisinin bizim hakkımızda yazması 40 senelik siyasi hayatımıza hakarettir. Sadece bu soruyu soruyor. Niye bunu yazıyor? Üzerimizde bir şüphe gölgesi düşürmeye çalışıyorlar. Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır. Arınç dendiği zaman, Gül dendiği zaman saygıyla ayağa kalkan insanlar vardır. Bizim toplumda da bir karşılığımız vardır. Biz sokağa çıktığımızda en az 50-100 kişiden selam alır, birlikte fotoğraf çektirir ‘sizi seviyoruz’ diye karşılık alırız. Ama bu ve onun gibiler veya onların sevdiklerinin hatta şimdi yeni milletvekili olacak arkadaşlarımın ne parti içinde, ne de sokakta, toplumda, halkta bir gram karşılığı yoktur.” şeklinde konuştu.

‘Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar’
“Bizi imtihan etmeye kalkmasınlar” diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamuoyunda hiç böyle bir söylenti yok. Ancak parti çevrelerinde bize karşı bir itibarsızlaştırma politikası –yeni yetmeler diye belki 2 sene önce tabir ettiğim- bir zıpır güruh ortaya çıktı. Bunlar Ali Babacan’ı, beni, Hüseyin Çelik’i, Abdullah Gül’ü itibarsız, güçsüz, zayıf hale getirmek için trollerden de istifade ederek sahip oldukları televizyon kanallarında ve gazetelerde yaylım ateşine tutuyorlar. Yani çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Attıklarından sadece bu başlık kadar etkileniyoruz. Ama bunun ülkeye hiçbir faydası yok, partiye de hiçbir faydası yok. 
AK Parti’ye gidin, dışarıya gidin Bülent Arınç diye sorun, Abdullah Gül diye sorun bizim hakkımızda menfi konuşacak insan sayısı çok şükür ki azdır. Ama birileri için bu ankete yapmaya kalksanız sokağa neden çıkamadıklarını anlamış olursunuz.”

‘Abdullah Gül benim gibi hareket edecek’
Bülent Arınç, “Abdullah Gül bundan sonra nasıl bir hareket içerisinde olacak?” sorusuna, “Benim gibi yapacak, dua edecek AK Parti’nin başarısı için. Doğruları söylemeye devam edecek. AK Parti’yi sahiplenecek. Biz başka bir şey yapamayız. Yalnız şununla bizi imtihan etmesinler. Nefsim galebe çaldığı zaman bazen aklıma geliyor, şeytanı kovalıyorum. ‘Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar’ diye üstümüze geliyorlar. Soru işareti koymuş beyefendi. Ama şunu söylerlerse etkili olurlar –tavsiye etmem de- ‘zaten bunların toplumda bir karşılığı yok canım, bir araya gelseler ne olacak? Parti kursalar ne olacak?’ demeye kalkarlarsa başka bir tepki verebiliriz.” cevabını verdi. Arınç, “Ne olur o?” sorusunu da, “Onu onlar düşünsün. Partimiz AK Partidir. Davamız budur. Partimiz için bize düşen görevleri yaparız.”


Bu FETÖ nereden çıktı?
Bülent Arınç, 'FETÖ' kavramının Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde olmadığını belirtti. FETÖ kavramının birileri tarafından yerleştirildiğini söyleyen Arınç, " MGK kararlarında da böyle bir şey yok. Bir savcı böyle bir iddianame yazmış olabilir. Bu iddianın karara dönüşmesi bir yargı kararından geçmesi lazım. Böylede olabilir aksi de olabilir. Çünkü ben Fethullah Gülen'in 98-99'larda Ankara'da DGM'lerde, ağır ceza mahkemelerinde yargılandığını ve beraat ettiğini, yine terör örgütünden yargılandığını ama sonra beraat ettiğini kesinleştiğini biliyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474