banner564

Yargıtay’a gidilecek

Duruşma öncesinde silahlı saldırıya uğrayan Can Dündar’a 5 yıl 10 ay hapislik verildi

Yargıtay’a gidilecek
banner598
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında karar beklenirken adliye önünde silahlı saldırgan hareketliliği yaşandı. Saldırı sonrasında konuşan Can Dündar, "Mahkeme kararı için ara verilmişti. O kararı beklerken çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Kim olduğunu bilmiyorum. Sadece bana yönelik silahını yönelttiğini gördüm sadece" dedi. 
"Saldırgan tanıdığınız biri mi, daha önce görmüş müydünüz?" sorusu üzerine Can Dündar, "Saldırganı tanımıyorum ama saldırganı kimlerin cesaretlendirdiğini ve beni hedef haline getirdiğini çok iyi biliyorum ve tanıyorum ve asıl onların suçlanması gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.  
Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'da saldırı girişimini anlattı. Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.
Can Dündar'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren ve saldırı sonrasında gözaltına alınan kişinin 1976 doğumlu M. Ş. olduğu belirlendi. Saldırgan, polisler tarafından gözaltına alınarak Çağlayan Polis Merkezi'ne götürüldü.

Eylemi tek başıma yaptım
Çağlayan Adalet Sarayında Gazeteci Can Dündar'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren MŞ'nin poliste yapılan ilk sorgusunda “Orada olacağını gazetelerden öğrenmiştim. Adliyenin önüne gittim. Bana doğru yürüdüğünde ayaklarına doğru ateş ettim. Eylemi tek başıma yaptım" dediği öğrenildi.

Mahkeme kararını açıkladı
Öte yandan, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar'a "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün, "Cebir ve şiddet  kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini  yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan beraatine karar  verdi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın  Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "silahlı terör örgütüne  üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dosyanın ayrılmasına  hükmetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474