banner564

 ‘Rumlar oyun içinde’

TBMM Başkanı Şentop ile görüşen Akıncı, Kıbrıs sorununda eskiden pişirilmiş kotarılmış fikirlerin yeniden masaya getirilmekte olduğuna dikkati çekti

 ‘Rumlar oyun içinde’
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni fikir diye eskiden pişirilmiş kotarılmış fikirleri yeniden masaya getirilmekte olduğuna işaret ederek “Bazen kulağa hoş gelen şeyler söylenebilir ama altını eşeleyince ortaya başka şeyler çıkar. Rum tarafı bir oyun içindedir ve bu oyunu statükonun sürmesi yönünde kullanmaktadır” dedi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabulde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Kıbrıs Türkü’nün eşitlik ve özgürlük mücadelesinin eserini teşkil eden KKTC’de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi ve ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapmaktan heyecan duyduğunu ifade etti.
Kıbrıs’ın, her vatandaşlarının yüreğinde özel bir yeri olduğunu belirten Şentop,  Kıbrıs Türkü’nün yarım yüzyıla yakın bir süredir her türlü baskıya karşın yılmadan mücadele ettiğini ve varlığını koruyarak hakkına sahip çıkmayı bildiğini dile getirdi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak gören Rum halkının zihniyeti değişmeden adada siyasi eşitliğe dayalı bir ortaklık kurulmasının mümkün olmayacağını söyledi. Şentop, Kıbrıs Türkü’nün adanın ortak sahibi olduğunu ve bir Rum devletinde azınlık haline getirilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Akıncı: Fazlasını istemiyoruz”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Şentop’un görevinin hayırlı olmasını diledi ve TBMM ile yürütecekleri iş birliği ve dayanışmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.
Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere sürecinin 1968 yılında Beyrut’ta başlatıldığını hatırlatan ve hâlâ bir arayış içerisinde olduklarını kaydeden Akıncı, haklarından fazlasını istemediklerini söyledi.
 “Şu yanlışa düşmememiz lazım. Belirttiğiniz için söylüyorum. Yeni fikir diye eskiden pişirilmiş kotarılmış fikirleri yeniden masaya getirip de bunlarla gidilmediği gibi yeniden gidilmemesini bir kez daha görmemize gerek yok. Bunlar denenmiş şeylerdir. Bu bizi, bir takım çıkmazlara ve suçlu konumuna oturtur, bu konularda çok dikkatli olmamız, attığımız her adımı dikkatli hesaplamamız lazım. Bazen kulağa hoş gelen şeyler söylenebilir ama altını eşeleyince ortaya başka şeyler çıkar. Rum tarafı bir oyun içindedir ve bu oyunu statükonun sürmesi yönünde kullanmaktadır. Ben bu tehlikeye hep işaret ettim, bundan sonra da edeceğim bu görevimdir.”  

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474