banner564

Komutanlar öldürüldü

Azerbaycan, 21 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından karşı atağa geçti

Komutanlar öldürüldü
banner598

Azerbaycan-Ermenistan hattında Dağlık Karabağ üzerinden 27 Eylül’de başlayan gerilim sürüyor. 
Sivilleri hedef almaya devam eden ve son olarak Berde'de 21 kişinin ölümüne yol açan Ermenistan'a Azerbaycan'dan karşılık gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki üst düzey Ermeni komutanın öldürüldüğünü duyurdu.
Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Ne ateşkes ne de diplomasi yolunu dikkate alan Ermenistan ordusu, provokatif saldırılarla sivilleri hedef alıyor. Azerbaycan’ın Berde şehrine önceki gün düzenlenen misket bombalı saldırıda en az 21 kişi yaşamını yitirdi, 70 kişi de yaralandı.
Azerbaycan ordusu ise, Ermenistan’a karşı saldırılarla darbe vurmayı sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın 1. Ordu komutanı yardımcısı Albay Artur Sarkisyan ve 18. Motorlu Tüfek Tümeni muhabere şefi Binbaşı Aram Gazaryan’ın öldürüldüğünü duyurdu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, son yaptığı açıklamada 13 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardıklarını söylemişti. 27 Eylül’den bu yana 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 170 civarında köy işgalden kurtarıldı.

Gerilimin sebebi 
Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla birlikte Karabağ, Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir gerilim bölgesi haline geldi. Karabağ Ermenileri, Karabağ’ın Sovyet Azerbaycan’dan Sovyet Ermenistan’a geçmesi gerektiğini talep etmesiyle tırmanan gerilim 20 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.
Taraflar arasındaki ateşkese rağmen Azerbaycan ve bölgeyi işgal eden Ermenistan sınırında sık sık çatışma yaşanıyor. Gerilim bölgedeki doğalgaz ve petrol boru hattı koridoru dolayısıyla uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 3 yıl Önce

yeni duzenci olarak diyorlar ki savasma sevis ama puf noktasi aktif mi pasif mi

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474