banner564

Libya'da istikrar sağlanamadı

Libya'nın Bingazi ilinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Libya'da istikrar sağlanamadı
banner598

Bingazi Ortak Güvenlik Operasyonları Biriminden alınan bilgiye göre, Bingazi ilinin El-Macuri bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, askerler Sıddık Sultan Süleyman ve Mahmud ed-Dırat yaşamını yitirdi.

Olayın ardından kentte yaşanan şiddet olaylarını protesto eden bölge sakinleri, barikat kurarak ve ateş yakarak bazı ana yolları trafiğe kapattı. Yakınlarını öldürenlerin yakalanması ve adalete teslim edilmesini talep eden eylemciler, Debi, Işrin gibi ana yollar ve İstiklal bölgesi ile Hadaik mahallesindeki işlek caddelerde ateş yakıp, barikatlar kurdu. 

Milli Genel Kongre (MGK) ve geçici hükümetten güvenliğin sağlanması için harekete geçmesini isteyen eylemciler, kentte ve ülke genelinde tekrar eden suikast olaylarının arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkarma sorumluluğun siyasilerin görevi olduğunu ifade etti.

Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından güvenlik konularında istikrarsızlık yaşanıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474