banner564

Net bir sonuç çıkmadı

Cenevre’deki Suriye görüşmeleri 5’inci gününü tamamladı

Net bir sonuç çıkmadı
banner598

Suriye barış görüşmelerinin 5’inci gününde taraflar bir kez daha masaya oturdu.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi’nin arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler için BM Cenevre Ofisi’ne önce muhalifler, ardından Şam yönetiminin temsilcileri geldi.

Heyetler karşı karşıya gelmemeleri için farklı kapılardan BM binasına alındı. Suriye muhalefeti heyeti binaya A 13 kapısından girerken, rejim temsilcileri A15 kapısını kullandı.

 

Ana konu Cenevre Bildirisi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Luey Safi, görüşmeler için binaya girerken basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “Bugünkü görüşmelerde geçiş yönetimini ele alacağız” dedi.  Luey, bir gazetecinin “Umutlu musunuz?” sorusuna “İnşallah” diyerek karşılık verdi.

SMDK üyesi Enes el-Abde de görüşme öncesinde bina dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Görüşmelerde asıl önceliğimiz olan Cenevre Bildirisi’ne yoğunlaşacağız” dedi.

Görüşmelerin ilk dört gününde Humus’a ablukanın kaldırılması ve insani yardım konularında ilerleme sağlanamaması konusunda Esed yönetimini eleştiren el-Abde, “Rejim sistematik aç bırakma politikasında Artemisbet ısrar etmeye devam ediyor. İbrahimi tarafından ortaya konan güven artırıcı inisiyatife karşı çıkmaya hala devam ediyorlar”  dedi.

 

"Görüşmelere devam edeceğiz"

Suriye yönetimi müzakere heyeti tarafından dünkü görüşmede gündeme getirilen 5 maddelik ilkeler bildirisi ile ilgili sorular üzerine de el-Abde, “Rejimin temel taktiği, görüşmeleri Cenevre Bildirisi’nden uzaklaştırmak. Yeni bir referans belgesi ortaya koymaya çalışıyorlar. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez” karşılığını verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474