banner564

Suriye konuşuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres bir araya geldi

Suriye konuşuldu
banner598

BM 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezinde Genel Sekreter Guterres ile bir araya geldi.
Erdoğan, görüşme öncesi Guterres'in ziyaretçi defterini imzaladı.
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili temaslarına devam edeceği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Suriye'deki gelişmeleri görüştüğü ve Guterres'in Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış tampon bölge oluşturulmasına ilişkin vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.
BM Genel Sekreter Sözcülüğünden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Guterres'in BM Genel Merkezi'ndeki görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, ''Genel Sekreter, Türkiye'nin 3,5 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapması ve  BM ve Türkiye arasındaki mükemmel işbirliğine övgüde bulundu. Genel Sekreter ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'deki durumu görüştüler. Genel Sekreter, İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturmak için 17 Eylül'de imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.'' ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Dünya Ekonomi Forumu Kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab ile görüştü.
Erdoğan, Dünya Ekonomi Forumu Kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab'ı kabul etti.
BM 73. Genel Kurulu Görüşmelerine katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezinde Schwab ile bir araya geldi.
Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Erdoğan, Malcolm X'in kızlarını kabul etti
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan,  temasları çerçevesinde ABD'de ırkçılık karşıtı mücadelenin en önemli isimlerinden Malcolm X'in kızlarını da kabul etti.
Görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra kızı Esra Erdoğan ve eşi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan hayli sıcak geçen görüşme sonrasında, "Dünya beşten büyüktür, temalı bir fotoğrafını da" imzalayarak hediye etti. 
1940'lı yıllarda girdiği hapishanede "İslam milleti" adlı toplulukla tanışan ve Müslümanlığı seçen Malcolm Little, adını Malcolm X olarak değiştirdi.
Malcolm X siyahilerin haklarına dikkat çekti ve Amerikan toplumuna gerçek İslam'ı tanıtmaya çalıştı.
Malcolm X ABD'de egemen olan ırkçılığa karşı verdiği etkili mücadeleyle tüm dünyada kitlelerin büyük saygısını kazandı.
Malcolm X 21 Şubat 1965'te New York'ta konuşma yaparken üç silahlı saldırgan tarafından vurularak öldürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474