banner564

Başına çekiçle vurdular

Bankaya para yatırmaya giden Bektaş Gıda Ltd. çalışanı Mehmet Ali Güngörmüş’ün önünü kesen maskeli üç kişi, 200 bin lirayı alıp gitti

Başına çekiçle vurdular
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de dün gündüz vakti maskeli üç kişi, Bektaş Gıda Ltd çalışanı Mehmet Ali Güngörmüş’ün kullanımındaki aracın önünü kesip, bayılıncaya kadar çekiçle başına vurduktan sonra 198 bin 135 TL, 200 Sterlin, 402 Dolar, 195 Euro nakit para ile TEB Bankasına ait 5,855 TL meblağlı müşteri çekini alıp ortadan kayboldu.
Soyguncular olaydan sonra araçla kaçarken, başından ağır yara alan Güngörmüş, Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. Güngörmüş’ün başına 3 dikiş atılırken, Diyalog’a konuşan Bektaş Gıda Ltd. Direktörü Cengiz Bektaş “Bu ülke çok kötü bir duruma geldi” diyerek yaşananlara isyan etti.Bu arada gece saatlerinde polis olayla ilgili şüpheli görülen biri kadın ikisi erkek üç kişi tutuklandı. S.Ü.isimli 34 yaşındaki kadının soyguna yardım etmek, S.B. (E) ile A.S.’nin (E) ise soygun iddiası ile tutuklandığı, bugun Girne’de mahkemeye çıkarılacakları öğrenildi.

Filmleri aratmayan olay
Filmleri aratmayan olay dün saat 10. 45 sıralarında Girne’de Ertuğrul Kumcuoğlu Sokakta meydana geldi. 
Elde edilen bilgilere göre; Bektaş Gıda Ltd çalışanı Mehmet Ali Güngörmüş, her sabah olduğu gibi dün sabahta işyerine ait hasılatı bankaya yatırmak için yola çıktı. Güngörmüş, Ertuğrul Kumcuoğlu Sokağa geldiği zaman, bir araç apartmanların arasından park ettiği yerden çıkıp önünü kesti. Göngürmüş’ün kullanımındaki araç ile soyguncuların aracı hafif bir şekilde çarptıştı. 

Paraları korumaya çalıştı
Bu esnada araçtan inen maskeli üç şahıs, hızlıca Güngörmüş’ün aracının yanına giderek çekiç ile şoför camını kırdı. İçlerinden birisi, silah göstererek, “Çabuk paraları ver”dedi. Güngörmüş ise hemen yanındaki koltuk üzerinde duran için para dolu çantanın üzerine yatarak korumaya çalıştı. Bu esnada soyguncular çantayı korumaya kalkışan Güngörmüş’ün başına çekiç ile vurarak etkisiz hale getirdi. Aldığı darbe ile sersemleyen Güngörmüş daha ne olduğunu anlamadan soyguncular içerisinde 198 bin 135 TL, 200 Sterlin, 402 Dolar, 195 Euro nakit para ile TEB Bankasına ait 5,855 TL meblağlı müşteri çekinin bulunduğu çantayı alıp araçlarına binerek kaçtı.

Başına beş dikiş atıldı
Kendisine gelen Güngörmüş, işyerini arayarak durumu bildirdi. İşyeri de polisi ararken, olay yerine kısa sürede giden ekipler soruşturma başlattı. Başına darbe alan Güngörmüş ise Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürüldü.Başına beş dikiş atılan Güngörmüş, daha sonra polise giderek yaşananları anlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, ekipler gün boyu soyguncuların peşinde düştü. 
Yapılan araştırmalar sonucu soyguncuların kullandığı araç Zeytinlik bölgesinde mezarlığın orada terk edilmiş halde bulundu. Soyguncuların olay aracını bırakıp başka araca binerek kaçtıkları tahmin edilirken, terk edilmiş aracın sahibine ulaşıldı. Aracın asıl sahibinin bir ay önce arabasını sattığı ancak henüz devir işlemlerini yaptırmadığı ortaya çıktı. 

Üç kişi gözaltında
Polis soyguncuları tespit etmek için dün gün boyu çalışmalarına devam ederken akşam saatlerinde üç şüpheli tutuklandı. İkisi erkek biri kadın olan üç şüphelinin polisteki sorguları devam ederken, bugün Girne’de mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. 

Cengiz Bektaş: Pusu kurdular
Bektaş Gıda Ltd Direktörü Cengiz Bektaş, yaşananlara isyan etti.
Bektaş, “Bu organize edilmiş bir suçtur. Ben her sabah günlük hasılatı yatırması için Mehmet Ali Güngörmüş’e talimat veriyordum. Bunu bilenler pusu kurup, soygunu gerçekleştirdi”dedi. Ülkede suçların arttığını ifade eden Bektaş, şöyle devam etti:
“Daha önce de başka bir çalışanımızı soymaya kalkışmışlardı.Yaşanan olaylar nedeni ile ülkeden soğuduk. Polis acil önlemler almalı. Mobese kameraları takılmalı.  Yoksa işimiz çok zor. Bunu yapanlar en kısa sürede yakalanmalı.”
Cengiz Bektaş, olayda yaralanan Güngörmüş’ün hayati tehlike atlattığını da sözlerine ekledi. 

Daha önce de olmuştu
Bektaş Gıda Markette daha önce de soygun girişimi olmuştu. 24 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan olayda ise  maskeli bir kişi, Bektaş Gıda Market’in hemen çıkışında, marketin muhasebe sorumlusu olan kadının boğazına bıçak dayayarak çantasında bulunan 160 bin TL parayı almak istemişti. Maskeli kişi tarafından darp edilip yerde sürüklenen kadın, soyguncuya direnirken elindeki çantayı bırakmamıştı. Amacına ulaşamayan maskeli kişi ve olay yerinde olduğu belirlenen iki arkadaşı hızla olay yerinden uzaklaşmıştı. Yapılan araştırmalar sonucu olayla ilgili Nebi Kansu, Hasan Yüksel Soyder ve Orçun Coşkunsu tutuklanarak yargılanmıştı. Kansu ve Soyder’e 6’şar yıl, Coşkunsu’ya ise 4 yıl ağır hapis cezası verilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473