banner564

‘Eğitime el uzatın’

Bakan Özyiğit, okullarda eksiklikler olduğunu, bunları tamamlayacaklarını söyleyerek, yardımseverlerden de destek istedi

‘Eğitime el uzatın’
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, okulların eksik öğretmenlerinin tamamlanacağını, temizlik malzemeleri başta olmak üzere eksikliklerinin giderileceğini, kırtasiye ve kitapların da bu hafta içinde tamamlanmış olacağını söyledi. Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde konuşan Özyiğiti, gündemdeki sorunlara değindi. Özyiğit, “Biz, toplumun sağduyulu, yardımsever kesimlerinin eğitime el uzatmasını istiyoruz” dedi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi bünyesinde hizmet veren Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nin bahçesine yeni oyun alanı ve çocuk parkı yapıldı.
Elexus Hotel tarafından yaptırılan parkın açılışı için okul bahçesinde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik de katıldı.
Öğrencilerin ve velilerin de yer aldığı törende Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Okul Müdürü Soner Öyken ve Elexus Otel Yönetim Kurulu Üyesi Baturalp Bozkurt konuşma yaptı.

Özyiğit: Aksaklıklarımız mutlaka var
“Alt yapı, teknik donanım ve ek okul ihtiyaçları kaçınılmaz bir gereklilik olarak önümüzde duruyor” diyen Bakan Özyiğit, “Eksikliklerimiz, aksaklıklarımız mutlaka var. Sadece devletin bütçe olanakları bunları gidermek için yetersiz kalıyor. Yatırım bizim için vazgeçilmez. Biz, toplumun sağduyulu, yardımsever kesimlerinin de eğitime el uzatmasını istiyoruz” dedi. 
Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili de konuşan Bakan Özyiğit, okul tehlike arz ettiğinden öğrencilerin yeni eğitim yılına bugün Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde başladığını, Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili kısa süre içinde yeni bir yatırım yapılacağını açıkladı.

“Bu çocukları iyi yetişmiş”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, gelişmişliğin özel gereksinimliler başta olmak üzere insana yatırımlarla ölçüldüğünü kaydederek, “Bu nedenle göreve geldiğimiz andan itibaren bakanlığa ayrılan ‘hane halkına yardım kalemini’ ısrarla özel eğitime harcayacağımızı söyledik” dedi.
“Önceliğimiz onlar” diyen Özyiğit, “Bu çocukları iyi yetişmiş, kendine yeten, özgüvenli bireyler olarak topluma kazandırmak istiyoruz. Bütün uğraşımız bu. Özel Eğitim Yasası da son aşamasında. Hazırlıklarını bitirmek üzereyiz. Kısa bir süre sonra yaşama geçecek” şeklinde konuştu.

Öyken: Kurumlarla işbirliği içindeyiz
Okul Müdürü Dr. Soner Öyken, özel gereksinimli çocuklara hizmet verirken, sivil toplum örgütleri, sendikalar, okul aile birlikleri ve kurumlarla işbirliği içinde olduklarını söyledi.
Projeleri okul öğretmenleriyle birlikte hazırladıklarını, oyun parkının da böyle bir proje olduğunu, yapımını da Elexus Otel’in üstlendiğini ifade eden Öyken, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

Bozkurt: Mutluyuz
Elexus Otel Yönetim Kurulu Üyesi Baturalp Bozkurt ise, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bozkurt’un desteğiyle bu projede yer almaktan ve parkı okula kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474